fredag 10 juli 2015

Varning!
Fågeln kan ju inte rå för det. Att vädret var miserabelt. Att bakgrunden /sjön,himlen/ blev en kritvit, tråkig skärm utan referenser till naturen.
Så därför tonade jag den svagt blå. Fusk, javisst. I alla fall kan man ana att fågeln är fotograferad ute i det fria och inte hålls i något slags voljär inomhus.
Tänker inte gå in på det etiskt korrekta att ändra så pass mycket i en bild. De få gånger jag själv gjort det följer brasklapp med. Det verkar ö h t vara ett större problem bland oss svenskar än för t e x amerikaner. De verkar inte vara lika bundna till mediets dokumenterade kraft. Kolla de större sajterna där ( t e x denna. Birdphotographers. net).


Den här kom visslande förbi. Fågeln var inte i dykfas men höll ihop vingarna på snarlikt sätt. Så jag fick plats med mycket kropp. Vilket annars inte händer varje dag. Därav mitt intresse för fonden på en bild som annars kastats bort.
Nu skjut mig träffsäkert, tack.

6 kommentarer:

 1. Men visst har ni väl göktyta nere hos dig?
  Snyggt skott på gjusen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Har aldrig sett någon själv, säger kanske inte så mycket.
   Men listas som utrotad/försvunnen i åtminstone delar av landskapet. Misstänker att jordbrukslandskapets utbredning är största orsaken. Här finns ju inga större skogar!
   / Klas

   Radera
 2. Bara lite digitala mörkrumsförbättringar.....Mycket fint fångat i rätt ögonblick !

  SvaraRadera
 3. Verkligen i rätt ögonblick det där ,snyggt .Titta in på min blogg och se vårt väder idag och skriv gärna något om videon med ,trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
 4. Otroligt snyggt fångat!

  SvaraRadera
 5. Härlig pose och en bra bild på fiskgjusen. Skulle inte kalla detta fusk utan bildbehandling, men tycker att du gör helt rätt som upplyser om när man gör förändringar utöver det man brukar.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera