torsdag 9 juli 2015

Om insekterDirekt över till dagens huvudnyhet. Efter snart 10 års traskande i skånska skogar, på ängar, i hästhagar - sommarbeten mm mm. Med eller utan kamera, fast mest med, tror jag. Så igår inträffade det:
Jag blev attackerad. Av en - fästing. Tog bort den just nu. Hade satt sig på vaden så var lätt att upptäcka. Bortopererades med för ändamålet inskaffad pennsnara. Nu bönar jag om att slippa borrelian...
På tal om insekter. Alla är inte stickande, kliande, bitande, sjukdomsalstrande. En del är t o m vackra. Därför är det med glädje jag publicerar bilden på två stycken i en. Som snart ska bli många, många fler är jag säker på.Trollsländan höjer sig ytterligare i min smak genom att själv jaga andra insekter. Till sist kanske den gör den yttersta uppoffringen och blir till föda åt lärkfalken. Som sagt. En sympatisk insekt, denna. Väl värd en plats i bloggen.

6 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Dramatik på hög nivå. Perfekt fångat !
  Bra exempel på att se det stora i det lilla.
  - Ha en fortsatt trevlig vecka !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Goodmorning!Norway on the line...Dette var ett fint macro bilde!Ja det er en hel liten verd der ute som øyet ikke klarer å fange opp..Veldig fint!
  Klart det blir deilig knask for noen vakre fugler!Slik er livet!
  Håper De ikke har fått Borreliose..Jeg ble bitt i fjor..det var Doxcycklin i en måned ! Heldigvis fikk jeg ikke sykdommen.Ha det fint i sommers!

  Mvh Anitas

  SvaraRadera
 3. Du är väl vaccinerad?
  Själv har jag i stort sett slutat med macro pga dessa odjur och dess sjukdomar den kan föra med sig...nästan varje gång jag varit ute och krypit i spenaten så har jag haft fästingar med mig hem...ibland fastnade som inte hunnits tagits bort...inte kul alltså...varför utmana ödet...typ...men ibland så blir man ju jättesugen på att fota macro men då är det helkroppssyn som anbefalles så fort man kommer hem och innanför dörren och så får man hoppas att ingen fastnat...ännu...vi håller tummarna för icke borrelia...

  SvaraRadera
 4. Tjusigt foto!

  Jag har haft turen, trots ca 25-30 fästingar genom åren så har jag alltid klarat mig. Funderar mer och mer på vaccination.

  SvaraRadera
 5. Hahahaha vilken kanonbild du fick av sländornas kärleksakt,
  gäller att hålla sig i bra vigör och smidig.
  Toppen där.

  SvaraRadera