onsdag 4 juni 2014

Från Tåkerns vassar (2)


OBS!
Varning för hög gullighetsfaktor!

Dessa tider är det såklart omöjligt att missa alla högljudda barnkammare därute. Ljudliga? Ja, men inte alla. Vuxna knölsvanar pratar inte och deras ungar är lika tysta. Normalt försvaras reviret aggressivt av de vuxna - det har vi väl alla upplevt - men av någon anledning tyckte fru och herr knölsvan att idag, just idag, fick det vara med det. Vi var flera som från strandkanten oattackerade kunde fotografera familjen från bara ett par stegs avstånd. Allt medan fåglarna i godan ro åt av sjögräset.







Bilden illustrerar oxå dilemmat jag ibland möter. Att med alldeles för mycket brännvidd försöka hantera en situation som denna. Ibland kunde en telezoom vara önskvärd. Men, hej! Det blev bild ändå. Den lille ulltotten hejdades för ett kort ögonblick i matorgien och ut ur kameran kommer den här troskyldiga blicken.Gullighet och ullighet. Här finns det mesta för den som förstår uppskatta dessa värden.

3 kommentarer:

  1. Åhh så fin, vilka underbara fågelbilder du har visat här på bloggen dom senaste veckorna.
    Bra jobbat, tycker du är fantastiskt duktig.

    SvaraRadera
  2. OOOOOO, det var bra att du varnade ;)
    Härlig bild, jag ler och njuter... som alltid hos dig :)
    Varma hälsningar från solig västkust
    Halina

    SvaraRadera
  3. Kan inte bli finare än så här, ljuvligt. Har också upplevt att det vaktas mer intensivt när det ruvas samt när ungarna är i boet än när de väl kommit ut. Tänker i första hand på Svalorna vi har hos oss.
    Ha en fin helg.
    M

    SvaraRadera