Gladorna fortsätter sin comeback framför min kamera. Ett tag hade jag fyra olika individer kretsande runt mitt särskilt utvalda ställe. Nere vid vattnet, med blåst lagom nog för att hålla bort alla stickande insekter. Hade man kunnat stå ute i det våta hade det varit bonus. Men här blir det bråddjupt direkt.
Underbart väder rådde och detsamma gäller för ljuset. Starkt, men med hjälp av vattenytan lyses undersidan upp på fågeln, kontraster mjukas upp.. Inga problem sätta exponeringen i just denna bild.
Helt annorlunda i detta foto, taget i snett motljus som det blev. Med lite joxande blev det bild ändå. Gladan är den ultimata allätaren. Tar egna byten på land som till sjöss där den är framgångsrik fiskare, efter vad jag själv sett. Samt alla sorters kadaver. Med så mycket levande byte att tillgå, taget tillsammans med vägtäta Skåneland med alla sina överkörningar av djur, bör väl denna fågel gå en ljus framtid till mötes. Olikt flesta andra stora rovfåglar, verkar den dessutom ha lättare att acceptera människor; medan skyddsavståndet för havsörnen kanske är uppemot 250 meter som jag skrev i tidigare inlägget om denna art, kan i fallet glada 240 meter kortare sträcka duga. Mumma för fotografer.
Verkligen snygga bilder ,nette
SvaraRadera- Halloj i söder.
SvaraRadera- Snygga bilder på Gladorna, liksom Gulärlan
i förra inlägget.
Själv har jag aldrig sett någon Glada här. Får hålla
till godo med någon Havsörn då och då...
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)
Mmm, visst har de en viss charm...och kan de annat med det namnet:)
SvaraRaderaSmaka på det...GLADA...visst förpliktar det, eller hur!?
Hoppas att midsommaren var bra "där nere"...här uppe i mitt norra hem är/var det KALLT:)
Vårt avlånga intressanta land bjuder på både det ena och det andra...det är bara att ta för sig...eller låta bli:)
Häftiga bilder! Kul jag visste inte att Gladorna åt fisk/fiskade. Kul med en fågel som inte skyr oss fotografer.
SvaraRaderaHa det gott,
Erik