söndag 29 juni 2014

Berättelser!Jag vet. Bilden som följer är inte direkt fantastisk. Men sällan siktad fågel är sällan siktad fågel. Och när det gäller rördrom är bilder inte vanliga. Vill ni se bättre bilder och samtidigt läsa om vad som kan krävas för att få en, läser ni lämpligen här! Här följer nu en annan berättelse från förrgår.


Samtalar med en fågelskådare. När det gäller fåglar finns alltid mycket att ventilera. Mitt i en mening lyfter han plötsligt upp kikaren, utbrister : -Stor fågel på ingång, ingen havsörn men ... en häger! Snart nog har jag fått fågeln klart återgiven i sökaren och som jag ju sett den för inte så länge sedan, känner jag igen färgschemat.
Rördrom!
Det är fortfarande alldeles för långt avstånd för vettiga bilder, så istället intresserar mig vad skådaren har att säga. När dromen försvunnit ner i vassruggen, tar han ner kikaren, utbrister : -Det var som .... ! Inte sett rördrom på trettio år. Och då var det just i denna sjö! Otroligt!
Vi samtalar lite över detta. Så händer det märkliga. Fågeln vänder tillbaka, på närmre kurs dessutom. Jag fick min bild ovan. Och fick se hakan rusa ner en våning till på min vän skådaren...

2 kommentarer:

  1. Men så roligt att få se denna fågel!! och likaså ugglan :D

    SvaraRadera