söndag 15 juni 2014

Profetiskt ?

Att blogga är att känna sig profetisk. Vad nu?! Ute på hal is?. Nä, inte alls. Saker jag skriver händer sedan i en oarrangerad, reell verklighet. Den vi lever i just nu. Vill ni ha bevis? OK, här kommer - två. För en tid sedan skrev jag att med så mycket kamerautrustning jag nu använder kommer förr eller senare något hemskt öde att drabba den. Och min plånbok. Så blev det ju och ny utrustning fick inköpas bara dagar efteråt. Om detta har redan berättats. För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om mina relationer till gladan. Och se. Redan samma dag satte sig en på stolpe nära mig, mycket fotograferingsbar. Efter att inte ha bjudits på liknande fototillfällen sedan förra sommaren, börjar man såklart fundera över ordets makt...


Undrar om det är samma glada jag i flera år lyckats avbilda där den satt på balvagnen? Ett litet stycke bort, men i anslutning till samma fält? Denna gång med i alla fall samma orädda beteende;  fullständigt kolugn betraktar den mig och sin omgivning. Kanske den just avslutat sin måltid och lojt reagerar på fotografens arbete. Kanske den helt enkelt inte ser mig som något hot så länge jag blir kvar i bilens plåthölje. För ett är säkert. Skulle jag så mycket som öppna bildörren på glänt är den redan borta. Jag fick min bildserie. Och fågeln satt kvar när jag körde bort. Bilderna är bara måttligt beskurna.

3 kommentarer:

 1. Är det hemligheten mad alla dina fågelbilder. Du skriver om dem i bloggen, och så inträffar mötena efteråt. Hm.... Tål att tänka på. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Fin text och och bildserie! Kan bara sucka av avund :)
  Ha en fin dag /bea

  SvaraRadera
 3. Om jag hade den förmågan skulle jag skriv upp min önskelista över vilka djur jag vill se live.
  Jättefina bilder, blev festlig effekt när man bläddrade fr bild ett till två. (nästan som en film).
  M

  SvaraRadera