tisdag 10 juni 2014

Föräldrarskapets plågor (1)

Åter till den hungrige ungen av stare. Medan den inväntade nästa matleverans började det regna rejält. Som om jobbet för föräldrarna att hitta mat inte redan var svårt nog. Antar att störtskuren slår ner insekter till marken och/eller de söker betäckning från regnandet på ställen dit fåglar har svårare att komma åt. På bilden ovan ser vi i alla fall en tomhänt fågel komma tillbaka till sin avkomma. Jag har inga svårigheter att läsa in - ska vi kalla det frustration? - i kroppspråket. Som illustration till föräldrarskapets alla besvärligheter fungerar detta fotografi utmärkt, menar jag. Någon annan med tankar kring detta?


Komma tomnäbbad tillbaka!? Här visar den lille vad den tyckte om det! Kanske den burrar upp sig i ovädret. Annars skulle man ju kunna tycka att den nog kunde hoppa över ett mål eller två... Snart avtog regnet och jag är säker på att mat i överflöd snart konsumerats. Allt väl igen, m a o.

5 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Andra bilden är sanslöst bra !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Inte bra att vara utan mat .Idag morgon då jag öppnade dörren vid jobbet låg en död fågelunge på trappan det finns ett talgoxebo ovanför dörren under bräden .Nette

  SvaraRadera
 3. Inte lätt att vara förälder :O)
  Sista bilden är riktigt bra, gillar den blöta upsynen.

  /Erik

  SvaraRadera
 4. Tufft vara förälder, som sagt - inte minst i fågelvärlden.
  Fint illustrerat här. Föräldern tittar bort med skuldkänslor, eller vill förmedla så här är det i världen. Det finns inte mat alltid.. Som sagt påpassligt fångat.

  SvaraRadera
 5. Underbart illustrerat i text och bild som alltid en fröjd att ta del av dina inlägg. Tvåan en favoriternas favorit för mig.
  Önskar dig en fin Midsommarhelg.
  Monica

  SvaraRadera