måndag 16 februari 2015

Vår? Nej, inte än.
Så stor skillnaden blir genom att kryssa bort automatisk bildredigering. Tack alla för svar&råd. Totalt onödig funktion, tycker jag. Ska definitivt inte ligga default, tycker jag vidare.

Bilden är från arkivet. Tidig septembermorgon 2011, tror jag. Man kan på den större av hjortarna avgöra tidpunkt på året genom att hals/nacke svullnar upp inför brunsten. Ja, i dagsljus syns dessa djur ytterst sällan annan årstid.

En filur som allt oftare dyker upp på min radar är gråhägern. Här har den valt ett jakttorn som utkiksplats. Bäcken rinner intill, men fågeln verkar just nu ointresserad av fiske. Istället tar den in panoramat som det militära övningsfältet erbjuder; ska det rulla fram några stridsvagnar idag eller inte? Denna var ingen vårmorgon, absolut inte. Men nog kan viss förbättring av ljuset anas i denna bild. Känns som vi rör oss i rätt riktning i alla fall.
Första vårtecknet på fågelfronten blev annars den gravand som igår flög förbi. Härligt!

2 kommentarer:

 1. Hej Klas och tack för din senaste kommentar! Alltid lika trevligt.
  Håller med om att allt vad automatiska bildförändringar är av ondo. Behövs justering av bilden så tror jag de flesta är kababla att fixa till en sådan i något av alla de program som finns att välja bland.
  Bilden på gråhägern är kanonfin och det syns att det hägrande ljuset nalkas så sakteliga.
  Ha en fin vecka!
  /SA

  SvaraRadera
 2. Skillnaden på bilderna är jättestor. Glad det blev bra till slut... :)
  Jag blir så irriterad när enkla saker krånglas till, bara för att olika företag ska tjäna pengar på oss användare... brrrr...
  Letade själv efter en annan bloggplattform, men konstaterar att Blogger är minst krångligt och man kan anpassa mycket själv utan extra kostnad och reklam...

  Önskar dig en fin etermiddag
  Halina

  SvaraRadera