fredag 6 februari 2015

Före - efterRegn, blåst och dimma. Inte bästa förutsättningarna att testa nya kameran. Eller ens hitta något motiv att öva på. Till slut ge sig ormvråken-mitt-i-byn till känna. Det är den i bild 2.  Bild 1 är första fågelbilden med nyförvärvet. Togs igår.

Inte så lätt att se i webutförande. Men som sagt. Hyggligt resultat. Alltså före mikrofokusjusteringen. Det är en härlig känsla att i sökaren se hur snabbt autofokusen låses på målet.


Bättre skärpa, utan tvekan. Och viktigare än så. Mer utrymme för justeringar på råfilerna än tidigare. Jag har ju i min Pentaxkamera ( K3:an ) tillgång till Sonys fina 24 megapixelssensor och vet vad den går för. Canon har gjort framsteg, ingen diskussion om detta. Det märks kanske bäst när motiv i motljus ska ljusbalanseras i råfilskonverteraren,  och / eller hela rutan underexponerats. På bilden ovan har en hel del krut fått läggas på vråkens mörka fjäderdräkt och i alla fall jag kan inte upptäcka störande artefakter. Inte mer än vanligt, i alla fall. Och det är gott så.

5 kommentarer:

 1. Tja inte är det nå fel på dom filerna :)
  riktigt fina bilder!
  Ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder ,inte illa med din väderbeskrivning .Trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Riktigt bra resultat. Kul med nya
  grejer i sökandet efter motiv !
  - Ha en fortsatt fin vecka !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 4. Grattis till nyförvärvet! Verkar vara en toppen kamera, hoppas du blir nöjd. Ser fram emot fler fina bilder.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera
 5. Härligt att du är igång med nya kameran. Superfina bilder och jag tycker det är mycket intressant att läsa om de utvärderingar du gör. Fattar kanske inte precis allt men försöker lära och förstå och då är den här typen av information en guldgruva.
  Ni kommer säkerligen att leverera fina bilder även framöver.
  Ha det så gott.
  Hälsningar
  Monica

  SvaraRadera