söndag 15 februari 2015

Oönskad bildredigering !!Blogger och färger... Ja, egentligen var detta inlägg tänkt handla om vilda djur. Men nu har jag tröttnat på Bloggers egen "färgredigering" av mina bilder. Gråblått blir blått, gräsgrönt blir gult. Som i bilden ovan. Inte alla gånger, bara till synes urskiljningslöst, då och då. På min kalibrerade skärm är denna bild betraktad i Windows bildprogram, i Photoshop och i Capture One utförda i helt annan färgpalett än det ni ser här. Om jag lagt märke till detta efter jag tryckt på Publiceraknappen gör jag om bilden. Det tråkiga med denna bild är att resultatet ändå blir kasst.

Någon som vet om en bättre bloggplattform och vill berätta om denna?

12 kommentarer:

 1. Det ska nog gå att ändra i inställningarna men nu kan jag inte berätta hur ,har läst om flera som gjort det .Snyggt par på bilden i alla fall .Här har vi frostigt nu men jag är nöjd med mina trädgårdsbilder idag ,ha det bra ,Nette

  SvaraRadera
 2. Hej Klas!
  När du loggar dig på Google konto i fliken inställningar längs ner finns det massa olika funktioner och bland annat bildredigering. Man bockar av automatisk redigering.
  Hoppas att du hittar, annars hör av dig :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Strandskata!
   Har tittat på inställningar under Google (Chrome) och under Blogger, men hittar ingen färgredigering att avbocka. Så jag tittar nog på fel ställen?

   Hälsningar, Klas

   Radera
  2. Du får titta på inställningarna när du öppnar konto. De inställningar som handlar om konto, inte vid bloggen.
   Klickar på +dittnamn (jag har mozilla och det syns som +Halina)
   sen får du leta efter inställningar
   annars finns det hjälp på: http://fixa-din.blogspot.se/
   Varma hälsningar
   Halina


   Radera
  3. Ahhh, till slut listade jag ut det. I Chrome får man logga in sig en ytterligare gång för att bl a nå epostkontot. Under det fanns Google Bild och där hittade jag felet. Tusen tack, Halina. Och en stor kram om det tillåts :)
   / Klas

   Radera
  4. Glad att det fixade sig till slut:)
   och tar emot kramen ;)))))

   Själv spenderade halva dagen på "hotline" med DELL för att min dator började hosta hahaha... Vad de kan nu! Killarna i support!
   Dator är frisk igen, men jag börjar bli trött...
   Ha det fint!
   Halina

   Radera
 3. Oj, här har det hänt saker ser jag. Ny "header" har du och snygg är den också:)
  Ser att du har fått hjälp med färgredigeringen, så jag har inget att tillägga...jo, förresten...färgen på hjortarna är det då rakt inget fel på och inte på uttrycket heller för den delen.
  Väldigt grön vinter ni har nere i södern!?

  SvaraRadera
 4. - Hejsan Klas.
  Råkade ut för samma sak för några månader sedan och funderade
  på att sluta blogga. Men fick samma tips som "Strandskatan" ger dig
  här. Och efter den justeringen blev allt rätt igen.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 5. Hade samma problem med det förra året (väldigt irriterande!) och ändrade då i in inställningarna som Strandskatan beskriver och det funkade perfekt :D

  SvaraRadera
 6. Hei!Du har vel funnet ut av det nå tenker jeg?!!

  Om ikke.
  .Gå inn på Google profilen din.

  Surf neover til du kommer til innstillinger.
  Hak av alt som blogger vil gjøre med bilden dine.Slik at det blir tomt.

  Jeg har hatt det problemer mangen ganger.Det virker som blogger avogtil gjør som dem vil..Så en må stadig inn(en gang i mnd.og sjekke at alt er som man vil.
  Jeg har utelatt absolutt alt.vil ikke ha det de tilbyr.Jeg liker ikke Google.Men av mangen valg..Wordpress..Egne betalte sider..Så har jeg funnet ut at Blogger er det beste foreløpig.Når jeg blir rik skal jeg ha min egen fotoverden kjøpt og betalt av en proff..web designer.
  Men jeg syns bildet av hjortene ble da riktig fint!Det er bare det att vist du ikke er fornøyd, hjelper det lite hva vi sier..Ta en titt på Kungfiskarens blogg og den nye.Den syns jeg er vakker:))

  Lykke til:)

  hilsen Anita

  SvaraRadera
 7. Samma här för en tid sen..gör som Halina säger! :-)

  Steffe

  SvaraRadera