tisdag 10 februari 2015

Trafikalt i skogen
Vandrar man i skånska skogar en höstmorgon kan vad som helst hända. Ek- och boklöv lyser upp, scenerier väl värda sina egna fotooperationer. Plötsligt. Det brakar till vid sidan om mig och en vit dovhind trippar fram, ställer sig vid vägkanten, tittar på mig, fortsätter sen framåt i bildens riktning. Så ett än större oväsen och den magnifike, helskovlade hjorten gör entré. Han bryr sig inte om fotografen, inte ett dugg. Har bara blick för den söta hinden. Utan ha sett mig jagar han på henne över vägen och bort.
Så som vi har sett en hel del trafik längs den lilla vägen. Skarpögda blickar har kanske redan upptäckt den övervuxna vägskylten. M som i Mötesplats. Så sant som det står skrivet.

5 kommentarer:

 1. En vacker syn ,som vi tyvärr inte får se här .Senaste fredag då vi besökte mina föräldrars hus såg vi spår av vitsvanshjort på vägen bakom deras hus .Angående skakningarna på min blogg ,det är min mamma som har Parkinsons inte jag ( det var inte snällt men man blir lite uppgiven ibland )Jag tror nog mera på att jag skakar av nervositet när en duktig fotograf tittar på mina bilder eller rättare sagt jag vet inte .Ha det fint ,Nette

  SvaraRadera
 2. Ai Ai Ai..Mine favoritter Hjort!!!Det var virkelig ett fint bilde som lyser opp på minblogg:)
  Love is in the air..Jeg sier ikke mer.. :))

  Dyktigt med kamera er mannen.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig syn! och fint fångat! :)

  SvaraRadera
 4. Nu hade jag tappat bort dig igen i min blogglista,
  hade skrivit fel bloggadress till dig, men nu har jag dig i blogglistan så jag kan njuta av dina underbara bilder.
  Ha r kollat bakåt lite och det är så underbart att klicka på dina bilder och se dom större, och jag gillar att du lägger ut en serie så att det ser ut som att jag får vara med vid ditt fototillfälle.
  Så nu har Rantafar också hängt över min axel å tittat, och beundrat och funderade på vilken utrustning du har i fotoväg ???

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Rantamor ( och -far) !
   Det är mycket roligare att lägga ut sina bilder om folk reagerar på något sätt. Kan de skänka glädje så desto bättre.
   Är lycklig ägare till två system. Det mesta här på bloggen är taget med Canons 500 mm objektiv, med eller utan konverter. Till de närmre bilderna har jag min Pentaxutrustning. Främst 300 :at med konverter. Perfekt i skog, i blöta och lite tuffare förhållanden ö h t.
   / Klas

   Radera