fredag 20 februari 2015

Första tofsviporna!
Från igår. Ett riktigt härligt vårtecken. Hoppas nu väderleken inte spelar oss och fåglarna samma fula spratt som skedde 2013. Med en fruktansvärd kall mars som skickade de första invandrarna antingen tillbaka därifrån de kom. Eller till ett betydligt värre ställe. Redan ett litet bakslag idag. Med vind och lätt snöfall horisontellt. Men det räknar de här tuffingarna säkert med. De var fyra fåglar som jag upptäckte på ängarna.
Medan vi ändå uppehåller oss där :
Vitkindad gås snackar och smackar med tungan långt ute.

Gräsandshonan tar en promenad. Mycket änder här i år. Har säkert att göra med alla regnmängder vi fått, med stora öppna vattenytor som resultat.
Råkan gräver efter (mask?) något, tar ett steg tillbaka och fixerar noga vad som ska hända. Rätt vad det är börjar dess kraftiga näbb exkavera så jordkokor flyger.
Samtliga bilder från denna vecka.


5 kommentarer:

 1. Grattis! Vad härlig att våren är så nära...
  Dina bilder gör mig glad och jag blir fascinerad av Råkan. Mycket spännande fågel.
  Hoppas det blir lite uppehåll i helgen då även jag tar fram ett tele ;)))
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Så trevligt med vårtecken ,vi får nog vänta en månad ännu .Fast det kändes i luften idag som om man kunde vänta dom första fåglarna .Trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 3. Så fine bilder alle sammen!!Mest intresangt for meg er Hvitkinngåsene og Kornkråken.Kornkråken tok jeg bilde av i dag og la inn på Artsobservasjoner.Den er sjelden hos meg..

  Ja heldigvis går vi mot lysere tider:))))))

  SvaraRadera
 4. Härligt med tofsviporna! Nu blir det snart en utflykt dit hoppas jag, men helgen blir det nog inte så först om en vecka då.

  SvaraRadera
 5. Härligt med vårtecken! Hoppas på en varm och fin vår, tror dock att det blir några bakslag till innan våren är här på riktigt. Många fina bilder sedan sist jag besökte din fina blogg.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera