torsdag 19 februari 2015

Rådig råbockDet kommer allt fler vårtecken från ängarna. Om detta handlar kommande inlägg.
Istället en bild från senaste besöket i skogen för bara ett par dar sen. Saken är den att jag väntar - sedan snart en månad - på min köpta bärsele med midjebälte. Ryggen har börjat protestera mot allt kånkande på fotoutrustning. I säkert inte alltför ergonomisk korrekt stil.
Så då har lätta artilleriet i form av Pentaxutrustningen fått göra tjänst. Skogspromenader måste vi väl alla ha? Bildmässigt innebär "märkesbytet" mindre än vad man kunnat tro.

Den här fine bastbocken hastade iväg mot skogens skyddande trän. För säkerhets skull ställde han sig i djup skugga, mot ljus fond. Men kameran hade ändå inga större besvär sätta skärpan rätt. Trots en distans som i alla fall aldrig blev påtagligt nära. När man redan från början vet att bilderna man tar blir bra sporrar det till fler fototillfällen. Och en positiv spiral har inletts.

6 kommentarer:

 1. Snyggt, snyggt.
  Ja det är inte lätt med att dra all fotoutrustning med sig på promenaderna.
  Men jag tycker det är bra att ha en kamera med ,
  för när man vill hämta andan kan man ju alltid låtsas ställa sig å fotografera,
  å därmed hämta andan...
  =) =)

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Min nacke tycker inte heller om den nya utrusningen ,macro objektivet och kameran är 1350 gr så det blir ett onödigt nackdrag .Det där med kropp av äldre modell har börjat ge sig till känna .Snygg bild du fick till där mellan stammarna ,Nette

  SvaraRadera
 3. Bild med magi från skogen. Underbart!
  Jag håller med om artilleriet ;)...
  Svarade om "gamlingen" på bloggen.
  Ha en underbar dag trots regnet :( det bara vräker vatten... i alla fall här...
  Halina

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt Klas. Du får mig att bli sugen på en skogspromenad med det tunga artilleriet. Tack och lov håller min rygg ännu.

  SvaraRadera