måndag 15 december 2014

Tips mot julhysteri
Tycker att ditt liv testar tålamodet? Tiden vill inte riktigt räcka till? Då vet jag en terapi. Kolla in gråhägern nedan.

Sent i höstas stod den under några veckors tid på samma ställe. Dag efter dag. Till en början kameraskygg, gick det mot slutet av perioden bra att komma ganska nära. Gråhägern fiskar och står blickstilla, inväntar bytet. Bara det att bäcken - såvitt jag vet - utgörs av dagvattnet från kringliggande hus. Kan inte vara mycket eller ens något simmande i det... Snacka om input av tid utan utdelning av (mat-) resultat. Kanske någon snäcka eller sjögräs fyllde magen, men de här fåglarna vill ha fisk. Gärna stor fisk som man sett på andra bilder. Med detta perspektiv anlagt måtte väl den mest julstressade läsare nu känna friden komma?

6 kommentarer:

 1. Härlig fågelbild. När det gäller julstress har jag nog en del gemensamt med hägern. Synd bara att den alltid flyger när jag närmar mig.

  SvaraRadera
 2. Julstress..inget för mig..går hellre en fotorunda..

  SvaraRadera
 3. Här är det snarare understress ,kan man säga så ,det tycks vara allmänt för det är tredje veckan nu som det är nästan inga kunder i butiken ,och det går en på nerverna.Borde nog göra som hägern ,nette

  SvaraRadera
 4. Här har vi tonat ned julfirandet sedan många år tillbaka.
  Skönt att slippa bli indragen i den karusellen.
  Hägern måste ha gillat ditt sällskap eftersom den valde att stå där med kurrande mage istället för att byta distrikt.
  Ha det så gott och hoppas du får se ljuset under din ledighet.
  Hälsningar
  Monica

  SvaraRadera
 5. Hej vännen..vet inte om jag frågat dej förut..är du med på facebook

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, har inget facebookkonto. Nånstans måste linjen dras...
   Hälsningar, Klas

   Radera