lördag 20 december 2014

2014-12-19
Idag tänkte jag berätta om gårdagens fotosession, rakt upp och ner. Det började med första bilden som inte har några som helst estetiska ambitioner. Men klicka upp den ändå. Det jag från cirka 400 meter bort i tornet trodde var sjögräs, visade sig istället vara något helt annat. Här snackar vi matvrak...För en gångs skull visade sig jaktjuren från sin fotogeniska sida. Likt Disneyanimationens Ferdinand snusar han på blommor...Medan jag höll på med honom upptäcker jag flera djur utanför staketet. Två kor, en kalv på väg krypa ut med eltråden intryckt över nacken. Strömlöst, hann jag tänka innan jag ser att även grinden är demolerad och alla lätt kunde promenera ut i det fria. Som tur var träffade jag markägaren som skulle fixa problemet.

Kör förbi ängarna. Sista tåget för de flyttfåglar jag sett som längst härdade ut gick förra veckan. Hundratals tofsvipor. Nu är det mest kråkfåglar och en och annan rovfågel man ser där. Ytan är helt platt så vill man ha lite överblick kanske det räcker med närmaste mullvadshög?


Åkte därefter till ån. Här siktades direkt denna fina fågel som inte lät sig störas av mina förehavanden. Tur med bakgrunden hade jag oxå och ljuset kan man inte klaga på, trots skrämmande låga nivåer.
Ja, så var min dag igår. Har varit med om sämre.

3 kommentarer:

  1. Oj vilken fisk den var stor ,men du tjuren visst är han fin blomman ,den blev nog favorit ikväll ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

    SvaraRadera
  2. Oj vilken stor fisk hägern slukar i sej! och en toppenbild på "Ferdinand" :D och likaså de vackra rovfåglarna! En bra dag!! :D

    SvaraRadera