fredag 26 december 2014

När det oväntade händerTyvärr inget napp i Örnland igår. Såg en ensam tornfalk och några vråkar som inga ville bli fotograferade på vettigt sätt.
Istället plockar jag fram en bild från mörkret strax före julhelgen, närmare bestämt 18/12. På väg till parkeringen efter ett uppehåll i gömslet, krockar jag nästan med ett par kungsfåglar som letar mat i de låga buskarna. På tre, fyra meters avstånd fick jag fokus på en av dem. Exponeringstiderna blir löjligt långa och de sitter ju nästan aldrig stilla, som alla som följer denna blogg väl vet om. Tar en serie på tjugotalet bilder - frihandhållna, så klart -  åker hem.


Som väntar kom nästan alla ut med rörelseoskärpa, säkert parad med någon skakningsoskärpa från min sida. Konvertern satt på 500:at, så inalles 700 mm brännvidd på detta motiv. Kanske en aning overkill? Retorisk fråga, kanske. Övriga data från denna bild ISO 1600, bl 5,6 och 1/40 sek är i alla fall fakta som borde glädja de ingenjörer som konstruerade IS-systemet. Säkert är att deras ansträngningar gläder mig. 

2 kommentarer: