onsdag 30 maj 2012

Suprematistisk gladaIgår gjorde jag min hittills märkligaste fågelbild. Redan på avstånd syntes den, försiktigt körde jag fram, stängde av motorn. Tittade in i den helt utfyllda sökaren, fågeln satt konstigt nog fortfarande kvar. Tog därefter 400 bilder till. Suprematistisk? Googla på ryske konstnären Malevitj så förstår ni själva. Fantastiskt med en så initierad glada, är säker på att denna vinkel är förstahandsvalet :). Fågeln fann sig väl med poseringen, bakom mig väntade andra fotografer i två bilar på sin tur att komma till skott. Fler bilder senare.

5 kommentarer:

 1. Wow, vilken bild!
  Så läckert och annorlunda.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Läcker bild!! Vi har inga glador här.

  SvaraRadera
 3. @ Fjällripan : Jag gissar att gladorna breder ut sig så sakta över landet, kanske det inte dröjer så länge tills du kan fotografera dem. Många anser att denna är den vackraste bland rovfåglar. Situationen i Skåne var den att i början av 1990-talet kändes det lite som en unik händelse att få syn på dem. Nu kan man knappt öppna dörren utan att märka av deras närvaro. På den tiden exporterades ett 10-tal fåglar till Skottland, sedan ett tag då gladlöst land. Nu tycks det beståndet vara rätt stabilt. Så finns bara maten, kommer gladorna...

  SvaraRadera
 4. Vilken spännande bild! Lite kul att det står bilar i kö..
  //Edwin

  SvaraRadera
 5. Kul att se en lite annorlunda rovfågelbild! Jag gillar att rutorna är lite oregelbundna och hur gladan tittar fram :)
  // Sander

  SvaraRadera