onsdag 2 maj 2012

De är tillbaka!!
Här ett par bilder från förra året som jag tror inte har visats. Som sagt börjar de dyka upp nu igen, viltsvinen. Den här var hur lugn och fin som helst vilket egentligen är svårbegripligt med tanke på jaktens omfattning. Igår såg jag sugga med 8 kultingar, små och randiga, en kanske två månader gamla. Tyvärr för mörkt för min utrustning.

4 kommentarer:

 1. Otroligt bra vildsvinsbilder de båda ovan. Tyvärr är det väl oftast mörkt och dunkelt när de är ute, och ser man dem inte som du gjorde här är det väl ofta inne i skogen inbillar jag mig. Tyvärr har jag bara sett två stycken, båda i samband med trafikolyckor och liggandes i vägkanten. Har du tips på bra ställen att se dem tar jag gärna emot det, för det är häftiga djur.

  Jakten på dem tror jag faktiskt inte är ett problem. Har snackat ganska mycket med en kompis som jagar utanför Växjö och han menar på att det finns ganska få naturliga predatorer vilket innebär att merparten av kultingarna överlever till skillnad från många andra djur där räv och andra predatorer tar dem.

  mvh /Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Martin : Om du vill kan du PM:a mig, k-ljung@hotmail.com. Du har rätt i att de inte har naturliga fiender. Med ett, formidabelt undantag. Markägarna här omkring avskyr svinen som kan böka runt rejält i åkrarna.
   Som med allt annat handlar det om pengar. Men ger man bönderna kompensation för förstörda grödor skulle de små skogarna i mina trakter snart inte kunna föda andra större däggdjur.

   Radera
 2. Fantastiskt fina bilder på vildsvinet, speciellt den första! Här har vi inga vildsvin...än, men de är visst på väg...sakta men säkert.

  SvaraRadera
 3. Hej ! mycket trevliga bilder på vildsvinet, fint fångat i mysig miljö, och med fin skärpa.
  Tack också får din trevliga kommentar på mina bilder med snoken,
  Ps jag behövde aldrig använda motgiftet.

  //Allan

  SvaraRadera