onsdag 16 maj 2012

Fågel eller mygga ??
Man kan inte fotografera småfågel på 50 meters håll med ett 400, man kan inte... Men om man nu gör det ändå? Törnsångaren  (tror jag)  var knappt skönjbar för blotta ögat men fick pga av perspektivet ändå en chans att visa upp sig. Fotograferad uppifrån ett torn blev ju fonden lite annorlunda och ljuset var definitivt på sitt goda humör, så jag tar risken. Tornet står intill ett kärr och till skillnad från fåglarna har aldrig myggorna varit större, myggstift på nästa gång !

3 kommentarer:

  1. Tycker du fick en fin bild! Har aldrig sett en törnsångare...

    SvaraRadera
  2. Aldrig hört om den....nordlänning när inte jag inte. Smålänning var det :-) Jag brukar ha tur att de står kvar. Börjar de röra på sig brukar jag få stopp på dem med älglock. Fick stopp på dem 2 ggr så. Jag stod på vägen med bilen. Du får läsa mina inlägg under 3 dagar Älgskådespel med överraskningar. Det är samma fält och jag stod där ca 30-40 min

    SvaraRadera
  3. Tagit del! Vilket fantastiskt äventyr du berättar här, som en-gång-i-livet-händelse. Hade nog inte trott dovhjorten om sådan tuffhet, men det visar bara hur lite man vet och hur mycket vi antar om naturen. Som jag kanske beskrivit tidigare här i bloggen hölls markägarna i "mitt" område med tiotalet älgar tills för några år sedan. Ända tills de alla sköts ihjäl under reglerad jakt, vill säga. Ridå!

    SvaraRadera