måndag 28 mars 2016

I elakt spel håller man god min...

Alla som längre tid umgåtts med fåglar känner till det.
Lika många avskyr det.
Värstingarna i mina trakter?
Svaret på frågan är tveklöst gåsen. Gäss av alla sorter.Idag hände det igen. Sitter i mobila gömslet. Det värmer på ordentligt och jag har panoramataket öppnat i bakkant. Passagerarrutan uppvevad, tack och lov.Medan jag spanar efter spov och stare hörs ett överväldigande kacklande komma allt närmre. Jätteflocken kommer in snett bakifrån, så jag har först ingen koll alls. Sen ser jag skuggor passera förbi. Fåglarna flyger så lågt och sekunden senare är jag omringad, känner mig som en i gänget. Rentav flaxar med där i bilen. OK, gjorde jag inte. Visslande ljud uppstår när bomberna faller. OK, gjorde det inte.
Sekunden senare : Kablosk, smack, ploff. Det hördes. Detta hände verkligen.Jag inser att de här visade individerna troligtvis är oskyldiga. Jag ska inte hämta bössan, jag lovar. Men mitt fina panoramatak, sidoruta och passaderarsidans dörrar har just omlackerats. Till gult. Jag hatar gula bilar!
 Äventyret slutade med renspolning, tvättning och sen blev "gömslet" presentabelt igen! Vackert duvblått, såklart.

4 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av grågåsen Klas!!

  Vakre innlegg er og de under :)
  Håper dere hadde en fin påske!
  Jeg ble desverre syk med nora viruset(spysyke)

  Mvh Anita

  SvaraRadera
 2. Jadå, jodå...visst kan man ha många åsikter om de små och stora gässen...men rätt vackra tycker jag faktiskt att de är, trots allt:)
  Och så det där med bilen??...blå bil med gula accenter? tja, fulare flagga har man ju sett...eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha. Gillar det du skriver. Det berömda glaset halvfullt, eller hur. Visst är gäss fina fåglar och de får ta stor plats i bloggen. Får väl medge att det inte var just på detta jag tänkte när "olyckan" skedde...
   / Klas

   Radera
 3. Läckra bilder som ackompanjeras av en bra text. Den sista bilden på gåsen är riktigt läcker.

  /Erik

  SvaraRadera