torsdag 4 juni 2015

Hare - nästan - under - skinnet


Nära intill som i bilderna ovan brukar inte vara så svårt med harar. Lite beroende på dagsformen. Deras och min. Men först måste de ju dyka upp på radarn och det händer inte precis varje dag.I sällsynta fall har jag haft turen att helt oväntat bestämmer sig djuret för att närmare granska mig, figuren bakom kameran. Som i detta fall tidigare i veckan. Försvarsattityd eller mekanismen vi redan tidigare diskuterat i dessa spalter? Jag tror på överslagshandling.


Hur som helst är det en intressant upplevelse att för ett ögonblick ta ögat bort från sökaren och istället titta ner på djuret man fotograferar.
Vi befinner oss båda två på den lilla vägen. Jag stående upprätt utan något alls att gömma mig bakom. Det lilla djuret vägra ge vika. Jag vill ju ändå framåt, skogspromenaden hade bara börjat. Då börjar haren smaka av gräset... Ger den någon minut sen går jag framåt och då, men först då viker den av. Jäkla djur att vara i vägen, tänker jag. Sen inser jag hur illa det var tänkt och riktar istället dubbla portioner tacksamhet mot det modiga djuret. Tro det eller ej. Men några timmar senare upprepas proceduren, på samma ställe. Sista bilden bara knappt beskuren.

5 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  Där kan man verkligen tala om närbilder.
  Det kan skilja väldigt mycket från ena djuret
  till det andra hur skygga de är vid just det
  fototillfället.
  - Ha en fortsatt trevlig vecka !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Den harepusen hadde nok ett godt øye til deg!Men fint du husket dyrs/fugler instinkter og menneskets behov.
  Fine bilder!
  Mvh Anita

  SvaraRadera
 3. finfina bilder ,sitter här på holmen och skriver ny blev det vackert väder också solen skiner det är ju värt att dokumentera ,ha det fint ,nette

  SvaraRadera
 4. Åhhh, vilket trevligt möte och kalasfina bilder, alla blir så klart favoriter men blir lite extra förtjust i nr 3 och 4 där den synar fotografen med en viss förvåning i blicken.
  Hos oss har en liten harunge besökt favoritplatsen i rabatten och svalorna bygger för fullt. Ny bredare bräda har iordningställts vilket var lite förvirrande för dem vid ankomsten.
  Allt gott.
  Monica

  SvaraRadera
 5. Älskar detta inlägg :-)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera