tisdag 24 mars 2015

Konsten att knäppa sekunden för sent



Tror alla fotografer upplevt den. Känslan att ha förlorat ett gyllene fototillfälle. När allt annat stämmer, bara den där sista pusselbiten vill inte falla på plats. Mig händer det varje dag. Dagens lilla betraktelse handlar om storken som satt alldeles intill staketet, ett staket som flankerar den meandrande ån. Från min upphöjda position såg jag den hade kompisar på andra sidan. Vägsträckningen går rakt mot. T o m jag förstod att här väntar action. Stannar,slår av motorn. Rutorna redan nervevade. Men det kostar tid att få upp fotoutrustningen, hitta storken i sökaren och till sist få den i fokus. Hann  kanske till punkt två innan Skånska stoltheten så flög upp. Flög upp och iväg.







Och sekunden efter är jag med. Sjutton, oxå! Med fint ljus. Lätta moln mellan sol och motiv skapade mjuk belysning som kamerasensorn väl klarade av hantera. Så bra förutsättningar. Om det bara inte varit för den där retfulla sekunden.

5 kommentarer:

  1. I mina ögon blev det underbart ändå :)))
    Härligt att se storken!
    Hälsningar Halina

    SvaraRadera
  2. Gräm dig inte! En vacker bild !!

    SvaraRadera
  3. Den bilden är det inget fel på men jag vet känslan när man ser bilden framför sig och just då man kommit så långt att det är färdigt att trycka av då händer det som inte borde få hända .Ha det bra ,Nette

    SvaraRadera
  4. Cést la vie...men det blev rätt bra ändå:)

    SvaraRadera
  5. - Halloj i söder.
    - Jag tycker den blev Canon. Snyggt !
    - Ha en fortsatt trevlig vecka !
    Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

    SvaraRadera