måndag 9 mars 2015

ÖvergångstidMånga djur har ju bra kamouflage. Fältharen kan nästan osynlig uppehålla sig i grästerräng. Men på bilden från i förrgår stämmer det inte. Ännu är gräset alldeles för kort. Och ännu är gräset alldeles för blekt. Fotosyntesen har inte hunnit göra sitt jobb. Om detta vet haren inget. Den tror den är osynlig där den trycker bara femtontalet metrar bort. Tar 20 bilder. Alla identiska. Djuret ligger blickstilla. Hallå, jag syns ju inte då!Som en tydlig mörk, rund fläck avtecknar sig tvärtom haren distinkt mot sin omgivning. Som fotograf utnyttjar jag detta. Predatorer säkert likaså. Under en kort period lever den (extra) farligt. Lycka till, lilla hare!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja detta kan vara en svår tid för de små djuren, men snart växer skyddet upp igen. Katten på min blogg är inte en juvenil även om det ser ut så, utan hon är faktiskt 14 år. /Urban

  SvaraRadera
 2. Hmm... den arten har jag lite svårt att komma överens med pga att de äter mina rosbuskar, äppelträd m.m. vintertid :)
  Trevlig kväll /Bea

  SvaraRadera
 3. Den tror inte att den syns,
  men den håller ett vakande öga på dig hela tiden.
  Snyggt fångat,
  inte lätt att få "knäppa" en hare.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. De är verkligen festliga när de sitter och trycker och gör sig osynliga, fin bild och jag hoppas vi får harungar hos oss i sommar igen.
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera