tisdag 3 mars 2015

En som inte kom undanI hörnet av den stora sjön såg jag några ljusa fåglar guppande på vattnet. Satte mig (kamouflerad) vid sjökanten en bit bort, för de flög ju såklart bort så fort de såg mig på vägen dit. Har sån tur att de, eller en grupp likadana kommer tillbaka, kör en runda över huvudet på mig. Sen försvinner de bort. Mot okända äventyr. Tar en skur exponeringar. Hemma ser jag att de är salskrakar.

Här en hanne som blixtsnabb försökte fly bort från kameran. He, he! Den gubben gick ju inte (längre). Känns en smula exotisk, eller hur? Speciellt efter ha sett så många grå/bruna vinterfåglar. Sen dyker den här upp på radarn. Häftigt.
På tal om häftigt. Under ett par dagar har jag hört tranor. Hört rördrommen. Sett ingenting alls. Snart ska väl något manifestera sig i bild? Kan man hoppas på i alla fall. Den här våren har (så här långt) rivstartat i mina hemtrakter. Det är ljuvligt att leva (även om anhöriga insjuknat). Jag andas. Jag är. Jag fotograferar. Sen kan man bara hoppas på det bästa för sin omgivning.

6 kommentarer:

 1. Det där är en ny bekantskap snyggt fångat ,Nette

  SvaraRadera
 2. Mycket tjusigt. Förstår att du är nöjd med utrustningen. Ögonblänk, vattendroppar på buken, BIF... allt på en gång. Läckert. Hoppas på det bästa för dig, dina foton och såklart dina nära.

  SvaraRadera
 3. Så vackert du har fångat denna fågel, och jag kollade,
  när jag förstorat upp den , att vilken förmåga den har att kamouflera
  sin fötter, dom syns ju inte alls.
  Otroligt.
  Vi har vår här nu också hörde jag på radion,
  trots att det bara är början av mars.
  Vi brukar kunna sitta ute på vårisen å fiska sik och njuta av solen,
  men nu är det inga isar alls att gå ut på.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Kanonfint!
  Nu är våren här, i vart fall om man ska tro fåglarna...
  Kollade i dag in ett par hundra gäss och ett 50-tal sångsvanar och därtill en tofsvipa.
  Ha det gott! /SA

  SvaraRadera
 5. Veldig fin fugl.lLikte spesielt godt også bakgrunnen.Nesten gråblå.Nydeligt!Jasså..Så Deerhunter har planer om å bli Crocodile Dundee??Så kult!!!
  Ha det fint i Sverige:)

  SvaraRadera
 6. Jättefin bild! Har aldrig sett en salskrake, men har för mej att de brukar hålla till vid Skags udde ibland...måste hålla utkik! :D

  SvaraRadera