tisdag 31 mars 2015

Om motorhaveri och annat kul...Jag bor på landet och behöver bil. Varje dag, Bilen tar mig till platser och tjänar många gånger dubbelt som "gömsle". Ja, ja. Det där är väl självklart, säger någon. Igår startade jag upp bilen, ett lätt knackande läte ljöd en enda gång. Sen inget mer. Körde vidare några kilometrar tills jag saktar in i samhället. Plötsligt luktade det gott av grillolja... Ni förstår nog resten. Det där lilla knackljudet uppstod efter att en bult till kamaxellagringen släppt, på väg ut ur sitt inkapslade fängelse slår den upp ett 4 cm stort hål genom motorgodset. Och där blev det fordonet bortbogserat. Och här hemma undersöker jag på nätet vad andra gamla vrak kostar. Har bara ett enda krav, förutom att bilen alltid måste starta varje gång. Den måste vara tyst, kunna köras långsamt. Så ingen diesel.

Så det blir titt bakåt i bildarkivet. Kommer upp med en fin ormvråk som upphävde mina då förutfattade meningar om vilt.


Som tidigare berättats verkade vråken just denna dag vilja bli kompis med några bland oss fågelvänner. Så håll till godo med en nära nog obeskuren vy över fjäderdräktens intrikata mönster.

2 kommentarer:

 1. Ajaj det där med bilar idag är nog klurigt ,jag är ju den som kör med gammal bil också men ,ännu så går den .Vitt var det här också idag 10 cm blidsnö ,trevligt då jag körde iväg till min massage på morgonen .Plogbilar existerar inte den här årstiden .Men det gick vägen .Bilden är ju snyggt porträtt ,Nette

  SvaraRadera
 2. - Halloj i söder.
  Det där lät inte bra. Alltid ett elände när bilarna
  lägger av. Fick bogsera min gamla till skroten för
  ett år sedan....
  - Ha en fortsatt fin vecka !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera