söndag 18 januari 2015

Vildsvin!


Att vildsvin kan simma var jag redan innan igår säker på. Men hade ingen tanke att de var skickliga i vattnet. Dess kropp, för oss människor mer än en smula otymplig och med små ben därtill, upplevs snabb i vattnet på samma sätt som den är löpsnabb på land. På bildserien ovan kan man tydligt se hur vattnet svallar bakom.Således närmade de sig stranden oväntat fort och jag gick de fyra suggorna till mötes. Som torpeder skjuter de upp ur vattnet.Sen bär det iväg med rasande fart!
Dessvärre för grisarna springer de rakt in i fällan, som består av jägare med hundar och gevär. Mitt i promenadstråket. Jag såg inga skyltar om jakt pågår. Nå, efter bara tjugotalet sekunder hör jag hundarna skälla. Men inga skott. Så de smarta djuren tycks ha klarat sig även denna gång. Love it!
Här hände något med min kamera som plötsligt överexponerar tre fulla bländarsteg. Samma skedde en gång tidigare, när den var ny. Cirkeln känns sluten när det gäller den delen av teknisk utrustning och ska bli skönt skaffa ny. 

9 kommentarer:

 1. Det där var en ny upplevelse ,vildsvinssim ja du så fina bilder du fick gillar den sista där vattnet skvätter , Nette

  SvaraRadera
 2. - Häftiga bilder på simmande svin !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 3. Va...simmande vildsvin??
  Det var nå nytt...aldrig hört om att de kunde simma eller vara i vatten...häfting serie bilder du fick...grattis!
  Ny kamera på g? Nyfiken är jag...! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Så jädrans häftigt, så bra fotograferat.Underbara bilder.

  SvaraRadera
 5. Extra kul att det var jag som föreslog var vi skulle gå och du tyckte att det var en trist runda där det aldrig hände något, men så gjorde det faktiskt det :-) Alltid roligt att vara på kamerasafari med dej Klas :-) Så fint det blev.

  SvaraRadera
 6. Det var inte allt för länge sen jag läste om att de kunde simma! Häftiga bilder du fick på dem!!

  SvaraRadera
 7. Intressant att få ta del av i både bild och text.
  M

  SvaraRadera
 8. Otroligt häftiga bilder, och snacka om action i dem! Långt från de vildsvinsbilder man brukar se. Grattis till häftig upplevelse och bra foton!

  Den sista ser nästan dubbelexponerad ut innan man inser att det är två grisar.

  SvaraRadera
 9. Håller med tidigare personer som kommenterat. Häftigt med bilder på simmande vildsvin, men bilderna som jag föll pladask för var de två sista "actionbilderna". Grymt läckra! Ny kamera på G, kul och spännande du får berätta mer...

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera