söndag 11 januari 2015

Efter stormen
Så var senaste stormen över och förbi. Den dundrade rejält mot husen hela kvällen och natten. Taken låg kvar, kunde jag konstatera nu på morgonen. Enda skadan en löst sittande plåtinklädnad av norra vindskivan på bostadshuset. Den monterades av fackfolk för bara ett par år sen. Typiskt nog sitter alla gamla delar av taken kvar. De har överlevt bl a de tre orkaner vi haft medan vi bott här. Så det blev att slita på skruvdragaren ett tag och sen hoppas jag vinden snart lägger sig så man vågar sig upp på stegen för att sätta fast grejerna "professionellt".
Gladan ovan fotograferades för någon vecka sen. Men innan ljuset släcktes ner igår kunde rovfåglar observeras i luften. De bangar tydligen inte för vindhastigheter upp mot 25 sekundmeter. Själv valde jag att hålla mig inne. OK, inte helt och hållet då. En liten avstickare ner till ån blev det.


Samma individ någon minut tidigare. Kommer inte ihåg om det blåste just då. Ser nästan ut som den försöker hålla sig fast, borrar ner huvudet. Och blåser gör det ju för jämnan denna vinter.
Medan jag skriver detta verkar tvättmaskinen ha kollapsat. Suck! Tänk om man likt fågeln bara kunde flyga iväg från alla bekymmer & besvär..:)  

6 kommentarer:

 1. Ja, usch och fyyy.. för såna hårda vindar! Vi är dock förskonade från såna extremt hårda vindar, men i stället har vi otroligt mycket blötsnö som knäcker träd och el i vinter. Hmm... undrar om det blir någon vanlig vinter överhuvudtaget i år!?
  Gladan är säkert förvirrad över vädergudarnas handling också :)
  Snart en ny vår och alla "kastvindar" är glömda!
  Ha en trevlig söndagskväll / Bea

  SvaraRadera
 2. hhahaha flott bilde!!!!!Drømme bilde!!

  Hahahhaha så vaskemasinen røyk???????
  Du får lære din søte kone vaske på hånd,,Hehehe med vaskebrett hahah.Sorry bare tuller..Men dere er da morsom:))))Fine bilder:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Anita!
   Först tack för dina vänliga ord om bilderna.
   Nä ingen handtvätt här. Maskinen är ny och får bytas ut på garantin, misstänker jag. Måste säga att jag lite smittas av ditt goda humör! Ha det bra i Norge.
   / Klas

   Radera
 3. Hej Klas!
  Först tusen tack för dina ord! Ja... vi ska inte vara rädda och jag verkligen hoppas att "medeltiden" inte är på väg...
  Glad också att du gillade mina ormbunkar eller dess blommor :)
  Här smittar Anita lite glädje... tänk att de nya maskinerna krånglar ofta... hade en över tjugo år och kallade den rockandroll maskin, eftersom centrifugering var högljudd... Den krånglade aldrig! Jobbade bra tills det var dags att byta. Den nya är fin, men inte lika rolig ;)
  Dina fågelbilder är alltid så vackra så jag blir häpen :) Gillar extra mycket den andra bilden. Jag blir nyfiken vad ser han...
  Skönt att stormen är över...
  Ha det gott
  Halina

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder på gladan!!

  SvaraRadera
 5. Det var den mest luggslitna glada på bild 2! Ser ut som om fjädrarna står åt alla håll efter stormen.
  Anita, om tvättmaskinen går sönder är det Deerhunter som får handtvätta, då blir det inga bilder eller bloggande här på ett par veckor framåt, så jag får se till att ordna så den fungerar :-)

  SvaraRadera