tisdag 13 januari 2015

Om ekorre & kanin
Här en piggelin figur från i höstas. Påverkar mig på liknande sätt som vissa nordbor älskar sol. Här finns attraktionskraft i massor!

Jag tycker dessa mysiga trädklättrare verkar ständigt vilja meddela sin betraktare något. Har ett eller annat att säga oss. Det vilar ett drag av tillbakahållen finurlighet över de små liven. Eller de kanske helt enkelt har större uttrycksregister än många andra? När man observerat djur tillräckligt ofta lär man sig läsa av det. I vår familj har vi en kanin. På mina bilder ser den för det mesta lika nollställd ut. Helt annorlunda när  man håller den i famnen; nu vibrerar känslor åt alla håll. Summa summarum : Ekorrar har bildmässigt lättare för sig än kaniner...Ett litet, men dock steg av vetenskapande här på bloggen :)

4 kommentarer:

 1. Ja de är underbara ekorrarna! Men det är tyvärr alldeles för sällan man ser dem nuförtiden...

  SvaraRadera
 2. Så fin hen är på bilden .Vet inte var våra ekorrar finns i vinter dom har säkert samlat så stort lager mat att dom inte behöver fågelmaten .- 13 här nu ,min man är ute och skuffar snön ifrån senaste natt ,Nette

  SvaraRadera
 3. Visst är det konstigt att kaninen ser så trist och ointressant ut på foto när han annars styr största delen av din tillvaro här hemma med sin finurlighet/humor/uppfinningsrikedom (you name it) och ser allt annat än slätstruken ut! Håller helt med om att ekorrar och många andra djur/fåglar ser betydligt roligare ut på bild :-)

  SvaraRadera
 4. Skarpt og flott bilde av ekornetSyns også det er fint fint du dele rlitt fra deres privat liv om kaninen,Den er nok glad i dere :)

  Hilsen Anita

  SvaraRadera