lördag 31 januari 2015

Vid fågelmatningenTycker om detaljerna i fasanhonans fjäderdräkt. Utan reflektor i form av huset vita fasad hade nog inte detta mönster varit så tydligt, för motljus råder. Annars inte så mycket att berätta om detta fotografi.

På prov har jag fått låna fotohandlarens demoex, en 7D II, över helgen. De är annars slutsålda i affären. Fin gest som uppskattas mycket. Nästa vecka kommer min beställda in. Redan har jag provat autofokus med 500/4,0 med 1,4 konvertern. Skillnaden mot min nuvarande kamera är stor. Både i att förmå fokusera motiv över hela fokusskalan och sen låsa skärpan. Snapp! Så snabbt går det. Kan knappast vänta till vårfåglarna kommer in. Kameran var inställd på ISO 16000 (sic!) och den känsligheten ser skapligt bra ut på min 24-tums skärm. Inte illa. Kommer väl till pass i morgonmörka skogar. Just nu håller jag på att lära in nya menysystemet och en hel del nya knappar och funktioner knutna till dem finns att laborera med. Jobbigt, men i slutänden kommer det förhoppningsvis ut en kamera mer skräddarsydd för mina behov än någonsin tidigare. Inte så dumt det heller.

9 kommentarer:

 1. Ja den drakten er veldig fin.Også att du har fokusert både på øyet og resten.Bra!Jeg får det alldrig til.
  Så kunsten sitter kansje litt i kamera?hvilket kamera skal du ha nå da?hvilket har du brukt?Jeg savner min Nikon d7100..Men det er for dyrt for meg å kjøpe nytt..Det du har koster vel masse flesk??
  Jeg er også lei og kjed av vinteren.Har noen Water Rails (Vannrikser)som har jeg følger med på..De er stygge men artige.Forer dem med store havregryn:))Ellers blir detbare jobb i laaang tid fremover.Skal bli artigt å sebilder fra det nye kamera.ditt
  Ha det gott i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Anita! Beställd kamera är Canons 7D II som ska ersätta min gamla 7D Classic. Jo, jag tror att det vi håller på med bitvis är en materialsport. Definitivt när det gäller snabbrörliga motiv. Inte minst i dåligt ljus. Dyr? Tja, allt är relativt . Det finns många (än) bättre kameror än denna som kostar det dubbla eller mer. För mig är 7D II Canons svar på mina böner... Lycka till med vattenrallarna, de är fina fåglar.
  / Klas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Takk Clas!Ja vi vil jo gjerne vite hva slags utstyr denne mannen har som gjer så flotte bilder!Skal google dem pris specialiteter ect.
   Takk for info
   Hilsen Anita.

   Radera
 3. Tänk att få svar på bön inte illa ,snygg bild på fasanhonan .Idag hade vi kurre på besök första gången i vår nu helvita värld .Hoppas jag kommer ut på fotografering idag om det slutar snöa ,Nette

  SvaraRadera
 4. ja de är vackra! Fin närbild! och kul med ny kamera :D

  SvaraRadera
 5. Hej klas, verkligen fin dräkt som du så skickligt fått att lysa upp med hjälp av huset fasad. Fiffigt och ett bra knep.
  Så spännande med ny kamera, är alltid sugen på ny utrustning men har lite svårt att övertala mig själv om jag verkligen behöver det.Ska bli så spännande att se och höra vad du tycker.
  Här uppe är vi snart helt insnöade i ett ruskigt snöoväder.
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera
 6. Canons 7D Mark II får det ju att vattnas i munnen och har läst otal recensioner samt kollat olika youtubefilmer (kan rekommenderas för inställningen av Fokus, nu har jag inte klämt på den än men flera olika fotografer som delar med sig av sina tips på de grupperar fokuspunkterna).

  Ligger nog inte i budgeten för detta året och skulle behöva en riktig teleglugg också, blir nog först optik och sedan glugg för mig. Men fyller ju jämnt i år så vem vet - det blir kanske hårda paket (från mig själv om inte annat).

  Grattis till nya kameran och ser fram emot både bilder och en recension om vad du gillar den när den fått gå lite varm.

  Kör du 500-gluggen i skogen också? Tänker att det borde begränsa fotograferingen en del i skog med mycket som skymmer eller så kanske det är en tankevurpa, kanske är bättre för att man själv inte hinner skrämma viltet. Den gluggen ryms i alla fall definitivt inte inom ramen för budgeten så den får jag fortsätta drömma om :)

  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen i somras kör jag bara 500:at med eller utan konverter. Innan använde jag (sporadiskt) 400/5.6:at men det är sålt nu. Skillnaden i bildvinkel tror jag inte "skymmer" så mycket, om jag fattar dig rätt. Tror oxå du skaffar grejerna i rätt ordning med god optik först.
   / Klas

   Radera
 7. Grattis till din kommande nya kompis!

  Steffe

  SvaraRadera