onsdag 24 oktober 2012

Stjärtmes!

T o m den gråaste av grådagar kan ha sina förtjänster. Upptäckte ett helt träd fullt med stjärtmesar. Naturligtvis flög nästan alla iväg innan jag hann komma till skott. Naturligtvis måste jag fotografera mot himlen. Men här kommer det goda : Det förefaller som fåglarnas vithet överträffade himlens grådask. Jag blev riktigt nöjd när jag efteråt betraktade exponeringarna. De här små pingpongbollarna har blivit favoriter. Inte bara för att vara fotograferingsbara i visst väder, så klart.

6 kommentarer:

 1. OOOO! Jag har sett de bara en gång...
  Underbara små fåglar och härliga bilder.
  Som Du skriver, vilken tur att himlen var mörk ;)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Ja de är favoriter tillsammans med skäggmesar :-) Ser lite tunna ut jämfört med det bolliknande utseende de brukar ha. Kanske stämmer att det varit en dålig sommar för småfåglar.

  SvaraRadera
 3. Riktigt fina! Du har rätt, de gör sig bra mot den mulna himlen. Tänkte jag skulle få se dem på nära håll någon gång, de brukar bara hålla till i trädtopparna när jag träffar på dem...
  / maria

  SvaraRadera
 4. Såg en förra året hemma o du ser massor i träna.....förstår exponeringen , hoppas jag får veta ang min kamera så jag kan beställa en ny och prova

  SvaraRadera
 5. Fina bilder på den söta stjärtmesen. Imponerande se att du lyckats så bra med exponeringen under rådande omständigheter.
  Lycka till med portersteken!
  /SA

  SvaraRadera
 6. Jo nog är dom härliga dessa små bollar men oj så svåra att fota, dom är ju sällan stilla.

  SvaraRadera