söndag 14 oktober 2012

Oanade kvalitéer?
Ibland - OK lite väl ofta - gör man fel. Eller kanske kamerans autofokus fallerar. Bilden kommer inte ut som tänkt. Man betraktar sin "avfälling", tänker, vad ska jag ta mig till med dig? Flertaler kastas, några har någonting och läggs åt sidan. Det är ur denna hög vi ser resultaten ovan. I första fallet koncentrerade jag mig på gråhägern och den ensamma måsen som cirklade kring den när plötsligt den här ytterligare måsen tillstötte och skapade nytt spänningsfält med hägern mitt i kraftfältet.
I andra bilden har autofokusen låst på närmaste objekt som jag i mörkret inte ens la märke till och lagt det tänkta motivet i djup, skön oskärpa. Resultatet blev ganska vackert? Alltid en förespråkare för slumpfaktorn i fotografiskt skapande tyckte jag dessa kan dessa vara bra exempel.6 kommentarer:

 1. FInt på hägern o sista bilder blev ju lite mystisk som en spökhjort...
  Idag mulet o regn. Svårt att få fokus på 70-300 objektivet på en älg men 28-135 gick...högt iso såklart

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Sista bilden tycker jag verkligen går hem. Hur poppis brukar det inte vara att sätta fokus på någon trädstam och ha en stor nalle i bakgrunden. Verkligen annorlunda färg på hjorten. Sedan så brukar det aldrig komma ur kameran som det ska för mig...
  ha en fin söndagskväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Det är lätt att kassera bilder som inte blev som man tänkt. Tur att du inte slängde dessa. Resultatet blev inte så dumt.

  SvaraRadera
 4. Ja det blev ju bra! jag är alltid alldeles för snabb med att kasta halvdanna bilder...

  SvaraRadera
 5. Visst är det intressant att ibland se med andra ögon på bilder, tagna lite av en slump. Det blir kanske inte som man tänkt från början, men om ögat får tillfälle att vänja sig vid den annorlunda bilden kan man kanske lära något av dessa tillfällen.. Här tycker jag du visar ett par lysande exempel på det.
  / maria

  SvaraRadera
 6. Spännande och intressanta bilder, gillar båda två faktiskt och dom blev ju bra och spontana på sätt och vis även om det i ena fallet var en fågel som flög in i bild och i andra fallet autofokusen som tyckte annorlunda än fotografen ;) Jag har sedan länge övergett allt vad autofokus heter, antingen hinner inte autofokus med eller så fokuserar fanstyget inte där jag själv vill ha fokus men alla har vi våra egna preferenser eller så är det jag som är kinkig :P Ha en bra vecka :)

  SvaraRadera