söndag 28 oktober 2012

Helskovlad hjort!Trots att skogen är liten och djuren inte har så mycket plats för sig själva bland pågående skogsarbeten - inte ens i de brunsttider bilderna togs  -  är det så vidare lätt att producera de minnesvärda fotografierna vi alla eftersträvar. Främst hindarna, även handjuren vädrar misstänksamt, försiktighet råder. Vid minsta lilla misstanle om att något känns "fel" i deras närområde tar de till schappen.
Här stod jag väl dold, med soluppgången i ryggen och hann få in en del skott, Bara det att positionen jag valt var inte idealisk. Stammar och grenar skymmer överallt, att få ett frilagt djur gick bara inte denna gång. Översta bilden visar hjort med harem och i nästa ruta fick jag vänta bra länge innan hjorten vek ihop sig så kroppen platsade mellan trästammarna. Svärtan i ansiktet på handjuret är ingrodd jord och kanske annat skojigt och är dessa de största djurens normala utseende denna tid av året.

4 kommentarer:

 1. flotte bilder, liker spesielt godt det første.

  SvaraRadera
 2. Som från en saga...
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 3. Grattis till de fina bilderna! Tänk att få se dem....synd att vi inte har dem här hemma. Finns ju lite här o var i Småland

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder på hjortarna i vacker höstskog! Ibland blir bilderna inte riktigt som vi vill men jag tycker du definitivt lyckats med att ta ett par riktigt snygga bilder med smygkänsla :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera