tisdag 9 oktober 2012

Bara en pilfink (och en tanke)Bara...? Nog kan de verka en smula grå och anonyma vid snabbt betraktande där de i flera tiotal sitter och klänger på grenarna runt huset. Men visst är de vackra i sin sobra färgsättning? Som modeller är de outstanding, ingen  kan ta det ifrån dem. Och då har jag inte börjat mata dem än... Nästan alltid finns någon tuffing i gänget som vågar gå mot grupptrycket, stannar kvar när andra flyger bort och bryr sig inte så mycket om den där fotografen. Istället vilar de, kanske äter medan de andra spenderar improduktiv tid att hitta ny gren att sätta sig på. Borde inte detta leda till att de fåglar vi fotograferar  - enligt Darwin - oxå blir de starkaste?

4 kommentarer:

 1. Spännande och intressant reflektion Klas. Pilfinkar och gråsparvar går man oftast förbi med ögonen letande efter något annat, men de är fina och varje fågel har ju sitt egna fina utseende och speciella egenskaper. Fin bild i sin enkelhet med bra komp och snyggt med grenarna i bakgrunden.

  Ha de

  SvaraRadera
 2. Tycker också att pilfinkarna är ljuvliga. De verkar mycket nyfikna och för de mesta alltid glada :)
  I år har ovanlig många som redan tjattrar efter maten ;)
  Varma hälsningar
  Halina

  SvaraRadera
 3. Intressant tanke. Visst kan det vara så, men samtidigt bör väl risken vara större för just dessa att bli tagna av något rovdjur istället.

  SvaraRadera
 4. Va fin...här har alla småfåglarna dragit till skogs tror jag...de kommer snart när det är dags att bulla upp fågelbordet.

  SvaraRadera