fredag 26 oktober 2012

Jak!Igår var fotografiskt en totalt misslyckad dag. Ända tills de sista, skälvande minuterna av sessionen kring fågelsjön, vill säga. Mer om detta senare. Vad jag annars ville berätta var att ffg har jag klappat en livs levandes  - jak. Dess större kusiner myskoxe och visenten lär vara rejält aggressiva mot människor, så lite skraj var jag allt när kon kom fram mot mig. Ett minst sagt icke adekvat staket var det enda som skiljde oss. Hennes blick tolkade jag som intresserad, faktiskt nyfiken. Kanske hon ville ta reda på vad  det var för figur som med jämna mellanrum passerade därute i naturhagen. Hur som helst, kon lät sig klappas, slickade på handen  och allt var så himla trevligt. Ända till stunden senare när rena allergichocken bröt ut, mina ögon rann som vattenkranar. Inget för pälsdjurskänsliga, dessa kreatur!
Bilden tagen från samma plats, annan dag.

4 kommentarer:

 1. Det var djärvt gjort, och inte så bra efteråt förstår jag. Kände det ända hit faktiskt...tänkte det innan jag läste om din allergi att det kan det nog bli.
  Ha en fin helg !

  SvaraRadera
 2. När jag ser dina vackra fågelbilder suckar bara för mitt tele... suck... :)
  Men som Du såg, en liten hjälpmedel och det går. Det vilda kommer närmare ;) Hacke var så snäll så när du tittar noga på bilden då kan du se mig i hans öga, var nästan för nära...

  Hemskt med allergi. Bilden är underbar. Beundrar skärpan och klarhet. Super :)
  Hälsningar från blåsigt väst
  Halina

  SvaraRadera
 3. Sicken otur för dig....jak har jag aldrig kommit nära mer än ett par gore tex kängor som är gjorda av jak skinn :-)

  SvaraRadera
 4. - Halloj i söder.
  - Snygga bilder i veckan. Gillar speciellt Hägern i "snöstorm".
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera