torsdag 1 april 2021

Dagar ur rovfåglars vårbestyr



Vet om. Kass bild, men. Den förklarar nästa. Vem kunde ha trott att en så pass stor fågel som vitkindade gåsen helt kan döljas under havsörnen? Blev rätt snopen när den senare flög iväg med den förra. - Kan man aldrig få vara i fred med sitt byte, i fred från er kråkor!??





- Så här byter jag plats. Våga inte följa efter!





Från en rovfågel till en annan. Honan i katttuggleparet hade råkat maka sig lite åt sidan. Och skåda! Grenarna ramade in istället för övertäckte. Vilken lycka!




 

Tidig detta år blev fiskgjusen. I många år har ett träget par skämt bort oss viltfotografer med sin ständiga närvaro vid min lilla sjö. Kan den på bilden var en ur det paret? Möjligtvis så. Efter ha inspekterat omgivningen fick jag i alla fall finna mig i närgången granskning. De kan verkligen nagla fast en med blicken...

1 kommentar:

  1. Igjen flotte fantastiske bilder!Jeg likte rovfuglen med hvitkinn gåsen.Selv om den er spesiell er den vakker.Også den lille kattuglen er da søt!

    Jeg har obsevert den første Vintererlen her hos meg.Først trodde jeg det var en Gulerle, de er jo ganske like..Men det var koseligt..Også mangen kanadagås er komt med trekket ..De skjiter jo så bare det..og så har de en lang rød tunge hehe Morsomt å betrakte

    God Påske til deg og dine Klas!

    SvaraRadera