torsdag 6 oktober 2016

Ingen lek !

Detta året markerar en höjdpunkt - som man kan hoppas bara är startskottet - när det gäller ägretthäger i mitt område. Framförallt under sensommaren och framåt har obsarna varit många. Jo, några är fortfarande kvar. Idag såg och fotograferade jag åtminstone två individer, kan ha varit fler. De är minst lika skygga som kusin gråhäger och inte heller speciellt populära hos den senare.


Som kan studeras på denna bild, tagen för en dryg vecka sen. De grå har fullt bestyr med att freda sina fiskeområden från de vita och menar allvar när de säger ifrån. De där långa, svarta benen verkar kanske frestande att sätta näbben i... I bakgrunden en ytterligare ägrett. Som sagt : De grå har haft att tampas med kraftig konkurrens. Säkert räcker fisken till och det är bara att hoppas att fåglarna bilägger konfliktungarna, söker samexistens.

1 kommentar:

  1. Tjusigt! Har själv också sett ovanligt många i år, trots få timmar i fält. Var på Mallorca häromveckan och på ett fält strax utanför Palma gick minst 200 ägretter. En syn värd namnet vill jag lova!Tyvärr satt jag i en turistbuss så ingen möjlighet att fotografera det...

    SvaraRadera