lördag 27 augusti 2016

Ruralt !Örnbilder ser man ofta på nätet.
Vanligtvis fotograferade i eller kring något sånär vildmark. I min del av Skåne går förvisso hitta vildmarksliknande miljö. Frågan är om det är lika lätt finna örnen där?

Så för mig kan bakgrunden oftast bestå av skog, himmel, vassar eller bar åkermark. Kanske inte så vanligt att få med den moderna lantgårdens attribut. Andra kanske slänger såna bilder. Jag gör dygd av verkligheten och tycker det går visst bra att publicera en bild som nedan :Alltfler rovfåglar flyttar dessutom in i urbana miljöer och min havsörn har - vad det verkar - redan tagit första, stapplande steget mot det hållet. Det är en utveckling som bör dokumenteras och fågeln kan sannerligen inte lastas för att vi människor transformerat om vildmarken.

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig bild, gillar verkligen.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Sådana bilder skall såklart inte slängas, utan visas upp här! Vilket pangskott till örnbild! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Der var du heldig!Flott bilde av ørnen

  Hilsen Anita

  SvaraRadera
 4. Om det går bra att publicera?
  Självklart och tacknämligt att du så gjorde!
  Örnar mot klarblå himmel och mot skummande hav har man snart sett sig mätt på...tacka vet jag bilder som får en att lyfta på ögonbrynet:)
  Visst kan man ju undra ibland, vad som håller på att hända med de vilda?...har själv sett havsörn över taket hemma, flera gånger senaste tiden.
  Kameran sov...tyvärr:)

  SvaraRadera
 5. - Halloj i söder.
  - Kanon med både förgrunden (örnen) och
  bakgrunden (verkligheten).
  - Ha en fortsatt fin vecka !
  Hälsar Hasse och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera