måndag 15 augusti 2016

Om väder och annat
Tillbaka från Expedition Tåkern. Ett event om sex dagar med en enda deltagare, nämligen mig själv. Har letat efter skäggmes men inte lyckats få en enda bild. Ja, inte ens ett enda fototillfälle. Sämre kan det knappast gå och boven i dramat? Vädret, förstås. Regn och ständigt blåsande gjorde att de små liven hellre satt skyddade långt inne bland vassen än posera vackert för mig. Samtidigt kunde man höra fåglarna, varje dag och många gånger varje dag. Grrr....


Istället bjuder jag på äldre bilder från veckan innan. Tagna under än sämre väder, förstås. Men gjusens mat finns ute på öppna sjön och det finns som bekant bara ett enda sätt att få upp den. Fiska på plats. Tillsammans med en huttrande fotograf i tornet inte så långt borta.
Jag tror denna är juvenil och som nybörjare är jobbet som fiskare inte så lätt.Blöt i fjäderdräkt - eller snarare uppburrad mot kylan - försökte den flera gånger utan att lyckas. Tomhänt fick den småningom återvända till boet där den knappast gjorde en populär figur.

1 kommentar:

  1. Synd att du inte hittade skäggmes, men fiskgjuse är nästan lika vacker och ännu maffigare :)

    SvaraRadera