tisdag 10 maj 2016

Ny bekantskap


Ny art för mig blev ett kustnära kryss. Där vi tillbringade förra veckan var de så vanligt förekommande att bara efter några dagar kändes vi som långtida polare, jag och ejdern.


I mina ögon en exeptionellt vacker fågel. Färgschema som teckningsmässigt. Därtill orädd även om det kanske inte ska överdrivas :  Här lever djur och människor tätt intill varandra. Jag kunde, hukande bakom klippblocken, smyga mig allt närmre och till slut stå fullt synlig kanske tjugotalet meter bort. Utan att oroa det minsta. Fågeln sökte klippornas utstrålande solvärme och på bild håller den i maklig takt på att utforska arkipelagen efter nytt ställe.

3 kommentarer:

 1. Vacker fågel och snyggt jobbat! Den har jag sett ett par gånger i havsbandet, dessvärre på avstånd från båt, men alltid något./Bea

  SvaraRadera
 2. Vacker fågel fick den på bild för två år sedan då vi var ut till den stora ön här utanför vår by ,ha det fint ,Nette

  SvaraRadera
 3. Ja du Klas, visst är den vacker...den är rent ut sagt bedårande!
  Grattis till att ha fått göra dess bekantskap och hoppas att ni får träffas igen.
  Gudingar och Ådor...som poesi och så ledsamt att konstatera, att de som förut var vanligt förekommande i Värmdöskärgården nu minskar i rasande takt...
  Miljöförstöringen försöker sig många på...men skitsnack...det är bla Ribbåtar och annat som färdas i hiskeliga farter för nöjets skull..."det är ju så fantastiskt" att komma ut i skärgården???
  Undrar varje gång jag ser dem, om de överhuvudtaget vet var de är???
  Ja, nu är jag svart igen och det pga din fina eiderbild...men, verkligheten är allt annat än sockersöt:)
  Återigen Klas...grattis till mötet!

  SvaraRadera