måndag 9 maj 2016

Knölsvan utan hämningar

Fina vädret till trots är allt inte solsken därute i Naturen.
Har sett en del svanar bli väldigt aggressiva mot gäss. Övriga tider på året simmar de tillsammans som bästa grannar. Men med egna ungar att försvara begås övergrepp som känns helt onödiga.

De var tre gäss från början Någon med egna gässlingar stillsamt guppande intill. Svanen närmar sig, uppblåst inför strid. Gässen kan inte göra annat än att med sina ungar simmandes försöka ta sig därifrån. Men för sent, tyckte den attackerande fågeln. Den fräser bort de vuxna, som snabbt får förstärkning av nytillkomna gäss, alarmerade av desperata kacklanden på hjälp.
Inte ens fem gäss biter på svanen som våldsamt attackerar alla. Det är ett förfärligt plaskande och tjoande därborta.Sen dränker den gässlingarna. En efter en. Kunde med egna ögon se en flyta upp och ned. Tyvärr - eller kanske snarare tack och lov? - är avståndet så stort att detaljer inte klart framgår i bilderna. Vill någon titta efter, är det i alla fall just vad som sker i bilden ovan.

Usschh! Jag vet, hemska bilder på fler sätt än ett. Men vill ändå att de visas. Men...
Är man störst måste man vara juste. är det inte så?

3 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Perfekt fångade ögonblicksbilder !
  - Ha en fortsatt bra vecka !
  Hälsar Hasse och Blondinen.

  SvaraRadera
 2. Är man störst måste man vara juste. är det inte så?
  Visst är det så, det säger BAMSE i varje fall. Naturen kan vara grym ibland, men man kan behöva visa det också.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera
 3. Aldrig hört eller sett beteendet men är inte helt överraskad egentligen. Blod är tjockare än vatten, men det borde vara så gott om plats att båda/alla får plats.
  Naturen är dock grym, det är ingen hemlighet.

  SvaraRadera