lördag 2 januari 2016

Ta,ta,ta!!På årets sista dag, strax efter 15.30, kör jag igenom fågelreservatet och får syn på dessa. Det kan kanske - som du Martin besvarade i tidigare inlägget -  vara fråga om fåglar som ännu inte migrerat. Låter ju egentligen mer plausibelt än det jag skrev att de redan kommit hit från vinterkvarteret.

Hur som helst fanns de där att beskåda denna eftermiddag. Jag passerar genom området så gott som varje dag utan ha sett vipor på flera månader. Men det är klart. Området är ju gigantiskt.
Eftersom jag är optimist väljer jag att se gruppen som det vårtecken de normalt utgör. 

4 kommentarer:

 1. Jag tror nog dom ska sticka iväg illa kvickt för rysskylan kommer vi har - 14 grader nu ingen snö så var hitta värme nu för dom som inte kan vara i snön ,god fortsättning ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om förhållandena på mina breddgrader nog är mer gynnsamma för fåglarna, hade det varit bra om man kunnat visa upp aktuella 10-dagarsprognosen för våra bevingade vänner. Inte hälsosamt med kyla och vind som nu.
   / Klas

   Radera
 2. Det kan ikke være muligt!Er svipen komt tilbake??eller ikke emigrert!!

  Vakre fugler og ett godt vårtegn er de!

  Jeg observerte masse stær i området mitt i går

  Hilsen Anita

  SvaraRadera
 3. Hahaha, vårtecken! Tror du att det är verkligen så? Det är oerhört många olika fåglar som stannade bara i år... Å andra sidan, stackars fåglar, det verkar som att kylan är på väg... Fast jag tror att fåglarna begriper sig bättre på naturen än vi...
  Ha det underbart
  Halina

  SvaraRadera