torsdag 21 januari 2016

Det är synd om djuren (6)
Många av våra älskade djur har det svårt nu. Extra svårt hade denna hanne av gräsand som jag i förrgår påträffade vid kanten av den strida ån. Där satt den blickstilla kvar medan resten av gänget redan försvunnit i fjärran. Oförmögen att se, oförmögen att röra sig?Ser det inte dessutom ut som den stackaren drabbats av något slags oljespill? Istället för luftigt, torrt burr ser pälsen väldigt insmetad ut. Verkar som den dessutom förlorat ett öga.
Uggghh!
Jag tror inte att du lever längre, förmodligen blev du mat till andra djur. Ditt öde blev grymt, likt världens i stort. Vintern är vacker men när man träffar på negativ dramatik som denna, är det inte utan man längtar till helande vår.

3 kommentarer:

 1. Men ojdå det var inte vackert men så är livet men en kram ska du få på kramens dag ,Nette

  SvaraRadera
 2. åhh neiii stakkers liten!!Kan det være oljesøl på denne tiden av året i frostn?
  Ja det e rmye tragedier.Her jeg er har de satt utt rottegift ved vannet..Ergo så mangen dårlige døende fin svatbaker og andre fugler.Trist er det-Men vi må taåle å se det og rapportere slikt!!

  Stoor klem til deg!

  SvaraRadera
 3. En bild som berör. Livet är hårt för många under de kalla vinter månaderna. Du visar det både i denna bild och bilden på den frusna hägern. Livet har sin gång i naturen, men visst längtar man till den varmare och ljusare våren.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera