torsdag 28 maj 2015

Vad ska göras idag?Funderar på var den här dagen ska brukas till? Tidig morgon, solljus från klarblå himmel. Hade tänkt åka hem, men stannar nog ett par timmar till.

Naturen lockar. Naturen med sina kullar av ungar som i dagarna som gått fått göra sina första lärospån. Såg en mamma gås med bara en enda unge kvar. Vad kan den familjen inte berätta om tragiska levnadsöden?

På bild kanske en av alla tänkbara förövare. Hon hade sex ungar att försörja för en vecka sen. Nu kanske ingen längre finns kvar. Att vara räv i en liten skog  frekventerad av jägare med sina"viltskötselprogram" i tankarna, är en framtid med oklara utsikter. När det kommer till att klara livhanken.


Nog om detta. Nu ska njutas av det som finns här och nu. Ses vi därute?

4 kommentarer:

 1. Härliga funderingar bra bilder, tror jag vet var du fotograferat rävarna.Iså fall bara två stenkast därifrån jag fotograferade i fjol.

  SvaraRadera
 2. Mycket tjusiga foton. Räv ser jag väldigt sällan, även om jag ibland försökt sitta och vänta där jag vet att jag sett tidigare. Såklart gör allt för få timmar i naturen sitt till, det är inte beställningsjobb utan man måste ha lite tur och lära känna platserna. Som du säger är det inte lätt att vara räv och de jag sett finns kanske inte ens längre. Såg en ligga överkörd häromdagen, intill en grävling. Kanske hade den kalasat lite på ett kadaver.

  Grävlingarna verkar dock på uppmarsch, ser dem tyvärr inte levande men allt fler ser jag påkörda vilket torde innebära att stammen ökat i mina trakter.

  SvaraRadera
 3. Och motljusbilden på gässlingarna tjusig också, likt den på fiskgjusen (som för övrigt visade sig vid "min" sjö Arriedammen häromdagen). En dag kvar i "saltgruvan", sedan hoppas jag på lite fototid i helgen. Tyvärr skall det ju bli regn men det får man kanske ta...

  SvaraRadera
 4. Den der harepusen er litt artig!Kunstnerisk utgave:)))
  Likte alle bildene..Er det en Sylvia communis?Tornsanger den siste?Har ring rundt foten.
  Mvh Anita

  SvaraRadera