onsdag 20 maj 2015

Svårfångad !Länge sen sist vi sågs, göken. Du hörs över hela området, du och dina artfränder. Men sen är du ganska listig när du byter plats. Är jag inte uppe i tornet väljer du sjösidan, som är närmaste väg till nästa ställe. Det har jag sett dig göra många gånger när jag är på väg till tornet. Är jag däremot på plats däruppe, tar du helst omvägen bakom. Genom skogen. Gång på gång, månad efter månad. År efter år.
Men häromdagen blandade du för en gångs skull ihop korten. Du flög över sjön, jag fick direkt syn på dig och där stannade du upp. På sensorn, alltså.Vädret var ombytligt. Med ljussituationer som kan bli utvecklande för bildtagning. Speglingen från vattenytan lyser upp din fina undersida. Här var du på väg till trädet bara 40 meter bortom mig, Du vet, det där trädet du ibland sitter i men genast flyger upp ifrån när jag lyfter kameran...

8 kommentarer:

 1. Visst håller jag med dig om att få syn på den där som håller låda hela tiden ,inte är det enkelt inte.Vi hade en på holmen ett år som satt i ett träd men ,,,,, Vi hittade en död i vassen här vid svärföräldrarnas stuga en sommar vi tänkte att den skulle ju var fin att stoppa upp men dom är ju fridlysta så vi tog reda på om det gick men ,,,polisen kom och hämtade den ,vi fick sedan ett tackbrev från något museum i Helsingfors dit den hamnat ,vi önskade att den skulle hamna här i byns skola men det var dom i sagostan som fick den ,Nette

  SvaraRadera
 2. - Halloj i söder.
  Göken har jag bar sett på långt håll, mot
  himmelen som en siluett. Inte ens lönt att
  lyfta kameran. Men idag har jag hört Göken
  för första gången i år. Men det var som vanligt
  på väldigt långt håll.
  Men kanonfin bild du fick på den Skånska, mera
  väldresserade Göken.....
  - Ha en fortsatt fin vecka !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 3. Jag blir stum! Underbart!
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 4. Det er ikke lett å få til skarpe bilder med lang tele..Men du får det til du.Likte bakgrunnen og sef.fuglen!Har ikke sett den på mangen år..Helt tyst er den i mine skoger..Kjekt å se den her..Koo Kooo!!

  Mvh Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anita., Jag har tappat bort din bloggadress. Du har väl bloggen kvar?

   / Hälsningar, Klas

   Radera
  2. Åhh Klas.Det har hendt noe som gjør at jeg har stengt av bloggen for en stund.(Min exog far til in sønn ble lam fra halsen og ned nu nettopp)Ble for mye for meg.Så jeg velger å være litt alene om du skjønner..Når sjokkte har lagt seg kommer jeg tilbake..Jeg ta bilder..men bare av de små fuglene..Bare for en slags mentalhygiene.Håper ikke det gjør noe att jeg kommenterer bloggen din..Det er og min mentalhygiene og få se dine vakre bilder..So long Deerhunter..-håper du forstår !

   Mvh Anita

   Radera
 5. Ja men grattis till en fin gök bild :)

  SvaraRadera