lördag 2 maj 2015

Rustar till strid!

Inte ofta jag träffar på dem denna tid på året. Inte särskilt ofta senare heller, för den delen. Men här möter jag nu en av fågelvärldens stridisar. Redan har hanen av brushane börjat anlägga sin praktdräkt. Deras speciella attribut är väl halskragen som individen på bilden - fotograferad i onsdags - redan börjat anlägga.


Han verkade väldigt hungrig och brydde sig inte ett dugg om något annat. Vandrade oupphörligt fram och tillbaka, körde då och då näbben ner i gyttjan och smaskade i sig något gott. Visst kan man se det? Den blicken är inte att leka med. Till sina rivaler kommuniceras : Reviret är inmutat, bästa gyttjan är min!! Våga bara komma i närheten för då ska du få se på gnistor.

4 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder du tar, imponerande.Var ute tidigt idag i skogen, tycker djuren är stressade.Nu vid den här tiden brukar dom i för sig vara stirriga, men inte så här.Kanske något större finns iskogarna som skrämmer dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon såg varg i Degerberga. Kanske en bit bort men vargen täcker lätt den sträckan på en dag. Har sagt det innan : Bara en tidsfråga tills de kommer till våra bygder. Kanske just det redan skett?
   / Deerhunter

   Radera
 2. Underbar fågel det där, kollade fjäderdräkten och hittade små tulpaner där !!
  Snyggt.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. Häftiga fåglar det där! Fick se ett tiotal häromåret, men det var först när jag kom hem och tittade på bilderna som jag kunde identifiera dem som brushanar, då jag såg de uppburrade halskragarna. Ångrade då förstås att jag inte tagit fler bilder :))

  SvaraRadera