söndag 10 maj 2015

Trångbott!
Livet på ängarna fortsätter som det brukar. I trängslet som uppstår jagar den ene fågeln bort den andre. Som igen landar något för nära nästa boplats och så är det bara att flytta på sig igen. Stressigt värre. Storleksförhållandet på vem som jagar och som blir jagad verkar inte vara viktigaste faktorn. Man respekterar de revirgränser som gör sig påminda. På bild en ensam storspov som sökte en åtminstone tillfällig uppehållsplats. Här gör den sig startklar för nytt lyft.


Så till det fina i kråksången. Ibland måste de flyga åt annars oönskat håll. Kanske den just denna gång upplevde det mindre stressande att flyga mot mig än att bortjagas. Knappt spoven fick plats i rutan där den nära susar förbi min för dagen valda brännvidd. Höll nära nog rak kurs och erbjöd inga större svårigheter att fota.

2 kommentarer:

  1. Där lyckades du skjuta storspoven !!!!

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
  2. Storspoven är för mig vildmarken och ödsligheten personifierad...häftigt att se att den även befinner sig i vårt lands sydligaste delar.
    Skickar en hälsning från "mina" norrbottniska spovar som jag hade äran att träffa förra veckan...kanske de möts någon gång?

    SvaraRadera