söndag 22 juli 2012

Storfiskare ?

Har ni märkt att hägern ofta lyser med sin frånvaro denna sommar? I alla fall upplever jag det så i mina trakter. Innan ödet förde mig till vattenverket hade jag bara siktat något enstaka exemplar. När jag kom till damm  #6 stod tre fina fåglar i det fotdjupa vattnet, två till flög upp nästan under mig där de satt på den kraftigt sluttande brinkens nersida. Så stora de är! De startar långsamt, kameran hade inga problem att låsa fokus från ruta ett till den sista. Men de fick ju inte plats! Vid redigeringen var det bara att skala bort de flesta bilderna för att ena eller andra vingspetsen försvann utanför bildkanten. Här var det kanske tur att man inte hade mer brännvidd med sig. För en gångs skull. Med så många fiskrika sjöar i närheten är det konstigt att man valt denna lilla bassäng. Här finns kanske grodor och bottendjur av annat slag, men ingen fisk. Men de var kanske bara överflygande besökare på tillfälliga äventyr? Situationen påkallar fler undersökningar närmaste dagarna.

5 kommentarer:

 1. Snygga bilder, speciellt flygarbilderna. Det är mäktiga fåglar! Vi brukar inte ha häger här, så du ska tro att jag blev förvånad över att se 8-9 stycken i en havsvik idag! Men tyvärr på flera hundra meters håll...

  SvaraRadera
 2. Det är underbar fågel :)
  För några år sen en ung häger försökte fånga en av våra koi i dammen... han tog en, flög i väg, men fisken var för tung, så han tappade den i närheten... Jag och min katt, vi stod bara i trädgården med öppet gap och trodde inte våra ögon... Sen dess ser jag ofta på kvällarna en ensam häger passera våra trakter... för högt att fånga på bild... I alla fall för min utrustning :)
  Ha en fin söndag
  Halina

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Fint fångat Klas !
  "Mina" hägrar flyger bara som silhuetter i starkt motljus....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder, vi har lite häger här o var bland sjöarna faktiskt.

  SvaraRadera
 5. Fina bilder Klas! Här finns ganska många hägrar som uppehåller sig där jag brukar tillbringa en del tid för foto. De anlägger en golfbana där i området nu och då har man gjort ett antal större dammar. Här finns 6-8 hägrar.

  SvaraRadera