lördag 21 juli 2012

Lätt packning i sommartider?Två glimtar av sommaren sedd från min horisont. Mycket regnande men oxå snabbt uppklarnande väder. Som helhet är jag mycket nöjd, men så är jag heller ingen badmänniska. Kan man komma ut och fotografera så gott som varje dag man vill går det ju inte heller att klaga. Mycket kånkande på utrustning blir det förstås, jag har en vädertätad backup- i ryggsäcken. Där finns oxå regnkläder, kamouflagenät och jag har lagt till en liten ask första förband.  Myggmedel inte att förglömma. Vad för slags vettig funktion fyller dessa kryp egentligen? När man nu dessutom läser om den livsfarliga tigermyggan och att den ska ha siktats i mina trakter redan förra året, blir det väl till att fylla på packningen med ytterligare medikamenter. Kniv, sax, mobiltelefon. Listan blir lång. Ändå går jag aldrig i obanad terräng, använder aldrig viltstigar. Hur svår ska den här sysselsättningen egentligen behöva bli?

2 kommentarer:

 1. Fina bilder och kul att läsa om hur du tar dig ut i fotonaturen...helt rätt. Gäller att ha med sig bra grejer, allt kan ju hända.
  Tack för dina fina kommentarer. Inte alltid vi jägare är så väl ansedda bland folk. Ses mest som mördare ibland. Jag har ju fått jakten med mig när jag växte upp och det är naturlig del i mitt liv.
  Men jag ser mig som en viltvårdare lika väl. Gäller att jaga etiskt och tänka efter. Jobba med viltet även under icke jaktsäsong. Själva jakten är ju en liten del i allt.
  Detta med kalven är ju självklart att man gör än bara slänga iväg den till mat för andra djur. Känns bra att få vara med om att bidra till forskningen. Skall bli intressant att få svaret vilket jag kommer att skriva om.

  SvaraRadera
 2. Faller för kråkan... jag gillar kråkor... tycker de är mycket spännande fåglar :) Underbara bilder och ord.
  Ja, man kan inte gnälla på vädret... det är någonting som vi kan inte göra åt... eller vi kanske redan gjorde, om man tror på forskning.... Fast jag kunde bli gladare om blåsandet kan minska...

  Tusen tack för dina fina ord hos mig. Blir jätteglad att du gillar mina näckrosor. Planterade de för två år sen och bilden du nämnde är från förra året, i år var det redan två blommor och jag ser många knoppar. Hoppas jag får fler bilder :)
  Ha en fin helg
  Halina

  SvaraRadera