söndag 1 juli 2012

Havsörn lyfter från marken


Många gånger man önskar sig lite mer brännvidd, men man får försöka göra så gott det går med vad man har. Havsörnen skapade en liten trafikstockning på den lilla vägen. Den satt rakt upp och ner på fältet kanske 100 meter bort, fullt synlig för bilförarna som tvärnitade och steg ur, tog sina tubkikare med. Stativ vecklades ut, fler bilar tillkom. Örnen satt kvar, kolugn, tyckte kanske allt spektakel var roande. Under en 15-minutersperiod kunde jag ta 400 i stort sett identiska bilder. Det var aningen korkat, minneskortet började fyllas och fågeln måste väl snart göra något? Och nu! Den lyfter, tunga vingslag men ändå får autofokusen kämpa hårt för att hinna med i det svaga ljuset. Först på markstrykarnivå, sedan - efter l å n g startsträcka -  kunde den ta höjd och visa upp sin majestätiska prakt i sitt rätta element. Med denna sekvens i minnet förstår jag bättre varför de hellre vilar sig på trädgrenen eller klipputsprånget. Bilderna från i vintras.

5 kommentarer:

 1. Det där med att bränna av en massa bilder på ett och samma pose känner man ju till! :-)
  Men vad gör det...kostar ju inget...fast aningen onödigt kan tyckas men det är ju såååå roligt när det dyker upp något av vikt och en havsörn är ju något av vikt! Fina bilder!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Kanonbilder! Jo det blir ett antal bilder när jag är ute med, men sedan är det få man är nöjd med så bättre att bara ösa på :-)

  SvaraRadera
 3. Snygga bilder på den mäktiga fågeln!! /Susanne

  SvaraRadera
 4. Mäktigt, #2 är min favorit! Dessa unga örnar kan vara minst lika snygga som de gamla utfärgade fåglarna :)
  // Sander

  SvaraRadera
 5. Läckert! Liksom Sander så är #2 min favorit med en en snygg bakgrund som går väldigt snyggt med havsörnen :) //Edwin

  SvaraRadera