fredag 15 juni 2012

Jorduggla !!

Ta-da, här kommer min första riktiga uggleträff. Under senare år har ett öga avdelats för spaning efter dessa fina fåglar samtidigt som jag försökt hålla koll på alla andra kritter i skogen. Typiskt nog så finner jag till slut denna sittande väl synlig på sin pinne, såg den på 100 meters avstånd. Ganska orädd var den oxå, lät mig komma närmre och närmre och när minneskortet var fullt satt den fortfarande kvar. Strax började den jaga över ängarna och som alla förstår har jag alltid ett kort med i reserv. Från och med idag, förstås.
Är inte helt säker på vitbalansen i denna serie. Kameran är normalt pricksäker och det rådde inga svåra fotoförhållanden, tvärtom. Har några synpunkter, skriv gärna ner dem här.

9 kommentarer:

 1. hej Klas, dina ugglefotos är helt underbara tror jag får ge mig ut i skog och mark lite oftare. Ha en underbar helg. Hälsningar Irene

  SvaraRadera
 2. Gratulerar till ett fint möte!
  Synpunkter, det skulle i så fall vara att du tagit fantastiska bilder och att vitbalansen i mitt tycke är rätt.
  Trevlig fredag!
  / maria

  SvaraRadera
 3. Ojojoj...de där bilderna satt fint kan jag tänka mig!!!
  Grattis grattis!
  Jättefina!
  Mmmmm...en jordis vill jag också ha men har inte lyckat med det än...förutom vid ett tillfälle men den låg på backen och jag vill ha stolpbilder och flyg då också förståss...men det kommer man måste ju ha nått att se fram mot!

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Som vanligt Klas, otroliga bilder! Bra jobbat! Vitbalansen funkar bra för mig!

  SvaraRadera
 5. Grattis, grattis!!
  Vitbalans hit och vitbalans dit. Detta är rena mästerskotten, i min lilla värld så finns det absolut inget att anmärka på! Grymma bilder på ett mäktigt möte, vi är många som är väldigt avundsjuka på detta.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Superfina bilder på ugglan! Grattis!! :)

  SvaraRadera
 7. Grattis till mötet och bilderna! #1 är min favorit, blicken och taggtråden gillar jag. Ladan bakom ger dessutom bilden ett fint djup. Jag tycker vitbalansen ser bra ut :)
  // Sander

  SvaraRadera
 8. Vilket fint möte, och fina skott du fick in på den, grattis :)

  SvaraRadera
 9. Inget fel på vitbalansen i dessa, jättefina ugglebilder! Helst den i mitten.Har sett jorduggla vid ett flertal tillfällen under våren och början på sommaren här hemma men inte lyckats få till nån bra bild. Förutom på en som jag hittade död på marken då, men det var ju inte riktigt vad jag var ute efter....

  SvaraRadera